Görmedi vasiyeti yerine getirildi!

Kuma olmadığı için 7 çocuk babası kuzeni tarafından öldürülen 16 yaşındaki Emine'nin annesi Nurcan Karakaş, kızının ölmeden önce katilinin yakalanmasının vasiyeti olduğunu anımsatarak, "Eminem göremedi, ama vasiyeti yerine geldi" dedi.

Görmedi vasiyeti yerine getirildi!

DİYARBAKIR-Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde kumalık teklifini reddeden 16 yaşındaki kuzenini öldüren Aslan Karakaş'ın (37) yakalanması acılı anne Nurcan Karakaş'ın acısını bir nebze olsun hafifletti. Kızı Emine'nin acısına dayanamayıp 'katille buralarda aynı yerde yaşayamam' diyerek ailece İzmir'e göç eden anne Nurcan Karakaş, katilin tutuklanmasıyla ilgili konuştu. 138 gün Dicle Üniversitesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi görürken kızı Emine'nin başından bir an olsun ayrılmayan anne Nurcan Karakaş, kızının ölmeden önce katilinin yakalanmasının vasiyeti olduğunu anımsatarak, "Eminem göremedi, ama vasiyeti yerine geldi. Ciğerimin acısı bir nebze olsun dindi. Hak ettiği cezayı alsın" dedi.

VASİYETİ YERİNE GELDİ       

Bismil ilçesine bağlı Selamet köyünde 4 Şubat günü 16 yaşındaki Emine Karakaş, kendisinden 21 yaş büyük ve 7 çocuklu amcasının oğlu Aslan Karakaş tarafından, kuma olmayı kabul etmediği için başından vuruldu. Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi Yoğun Bakın Servisi'nde 138 gün yaşam mücadelesi veren Emine, 23 Haziran günü hayatını kaybetti. Ölümünden iki gün önce 'yakalanmasını' vasiyet ettiği katili Aslan önceki gün Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yakalandı. Katil Aslan Karakaş tutuklanarak cezaevine konulurken, anne Nurcan Karakaş, SABAH'a konuştu. Kızı Emine'nin kuzeni Aslan Karakaş'ın yakalandığı günü çok görmeyi arzuladığını ancak, göremediğini belirten Nurcan Karakaş, "Eminem göremedi, ama vasiyeti yerine geldi. Eminem'i elimden alan katilin tutuklanması ciğerimin acısını bir nebze olsa da dindirdi. Kızım geri gelmeyecek ama o'nun cezaevinde çürüdüğünü görmek istiyorum. Dava uzamadan hak ettiği cezayı bir an önce almasını istiyoruz. En kısa sürede kızımın mezarına giderek, katilinin yakalandığı müjdesini vereceğim" ifadelerini kullandı.

"KATİL İLE AYNI YERDE YAŞAYAMAM"

Kızı Emine'yi doğup büyüdüğü köyü Selamet yerine akrabalarının yaşadığı Tepe mahallesinde toprağa veren anne 'katille buralarda aynı yerde yaşayamam' diyerek ailesiyle birlikte İzmir'e göç etti. Acılı anne, "Kızımın benim gibi kuma olmasını istemiyordum. Ancak kuzeni Aslan, Emine'yi kuma olarak almak istiyordu, bunu istemediğimiz için kızımı benden aldılar. Ciğerimi yakan o katil ve ailesiyle aynı havayı soluyamayız, aynı topraklarda yaşayamayız. Bu nedenle ailemi de alarak İzmir'e göç ettik. Burada yeni bir hayat kurmak istiyoruz" dedi.

KATİLİN İLK İFADESİ

Bu arada, tasarlayarak ve kasten adam öldürmek suçundan çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Arslan Karakaş'ın ifadesinde, olaydan sonra otostop yaparak Mardin'e kaçtığını ve öldürmek amacıyla ateş etmediğini söylediği öğrenildi. Karakaş ifadesinde, "Olayı planlayarak yapmadım. Öldürmek maksadıyla değil korkutmak amaçlı ateş açtım. Olaydan sonra otostop yaparak Mardin'in Kızıltepe ilçesine geldim. Üzerime atılı suçları kabul ediyorum" dediği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz