Gözyaşı bitsin!

Evlat nöbetindeki anne: Kaçın gelin, anne babaların gözyaşı bitsin

Haberler 03.01.2022 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan 251 ailenin HDP binas önündeki evlat nöbeti, 853üncü günde de sürdü. 2015 ylnda üniversite örencisi kz Fadimenin kaçrldn belirten Hatice Levent Kaçn gelin, bu analarn ve babalarn gözyalar bitsin dedi.

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn söyleyerek HDP il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde evlat nöbeti balatt. 853 gündür sürdürülen evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says 33 oldu.

çOCUKLARIMIZIN YER MAARALAR DEL

Kznn 18 yandayken Bitliste kaçrldn belirterek 22 Eylül 2019 ylnda oturma eylemine katlan Hatice Levent, unlar söyledi:

Evlatlarmz braksnlar. Üstümüzden ellerinizi çekin. Bu yavrularmzdan ne istediniz? Yavrularmz maaralarda çürütüyorsunuz. çocuklarmzn yeri maaralar deil, bizim yanmzdr. Fadimem beni duyuyorsan, kaç gel yavrum, arkadalarnla el ele tutuun, hepiniz gelin. Sizleri çok özledik. Bütün analar, babalar olarak sizin yolunuzu gözlüyoruz. Bu yeni ylmz inallah mutluluk, huzur ve salk verir. Canm bedenden çkncaya kadar senin peini brakmayacam. Yllardr senin peindeyim. Seni almadan da buradan kalkmayacam. Devletimiz de arkamzda, size bir ceza vermeyecek, size hiçbir ey yapmayacak, dönün gelin. Bu analarn ve babalarn gözyalar bitsin.

OLUM GELENE KADAR BURDAYIM

Olu Yavuz için eylemi sürdüren anne Sevgi çamar, olunun üniversitede okurken kandrlarak daa götürüldüünü söyledi.

çamar, 7 yldr olundan haber alamadn ifade ederek, nallah terörü bitireceiz. Olum gelene kadar buradan gitmiyorum. 7 senedir bu hasreti, bu acy çekiyoruz. HDP ve PKK, yeter artk evlatlarmz brakn. dedi.

Anne çamar, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Diyarbakrdan 6 yl önce 17 yanda daa kaçrlan kardei Mahsun Yldz için oturma eylemi yapan aabey Serdar Yldz da kardeine kavumak istediini belirtti.

6 yldr kardeinden haber alamadn dile getiren Yldz, Kardeimi HDPden ve PKKdan istiyorum. Kardeimi ve dier kardelerimizi almadan bu eylemi brakmayacaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git