Görüş Bildir

Gözyaşı bitsin!

Evlat nöbetindeki anne: Kaçın gelin, anne babaların gözyaşı bitsin

Gözyaşı bitsin!

Diyarbakır'da, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 251 ailenin HDP binası önündeki evlat nöbeti, 853'üncü günde de sürdü. 2015 yılında üniversite öğrencisi kızı Fadime'nin kaçırıldığını belirten Hatice Levent "Kaçın gelin, bu anaların ve babaların gözyaşları bitsin" dedi.

Diyarbakır'da oğlu Mehmet Akar'ın terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söyleyerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar'ın evladına kavuşması, diğer aileler için de umut oldu. Hacire Akar'ın da çağrısıyla çocuklarını bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019'da HDP binası önünde evlat nöbeti başlattı. 853 gündür sürdürülen evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarına kavuşan aile sayısı 33 oldu.

'ÇOCUKLARIMIZIN YERİ MAĞARALAR DEĞİL'

Kızının 18 yaşındayken Bitlis'te kaçırıldığını belirterek 22 Eylül 2019 yılında oturma eylemine katılan Hatice Levent, şunları söyledi:

"Evlatlarımızı bıraksınlar. Üstümüzden ellerinizi çekin. Bu yavrularımızdan ne istediniz? Yavrularımızı mağaralarda çürütüyorsunuz. Çocuklarımızın yeri mağaralar değil, bizim yanımızdır. Fadime'm beni duyuyorsan, kaç gel yavrum, arkadaşlarınla el ele tutuşun, hepiniz gelin. Sizleri çok özledik. Bütün analar, babalar olarak sizin yolunuzu gözlüyoruz. Bu yeni yılımız inşallah mutluluk, huzur ve sağlık verir. Canım bedenden çıkıncaya kadar senin peşini bırakmayacağım. Yıllardır senin peşindeyim. Seni almadan da buradan kalkmayacağım. Devletimiz de arkamızda, size bir ceza vermeyecek, size hiçbir şey yapmayacak, dönün gelin. Bu anaların ve babaların gözyaşları bitsin."

OĞLUM GELENE KADAR BURDAYIM

Oğlu Yavuz için eylemi sürdüren anne Sevgi Çağmar, oğlunun üniversitede okurken kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi.

Çağmar, 7 yıldır oğlundan haber alamadığını ifade ederek, "İnşallah terörü bitireceğiz. Oğlum gelene kadar buradan gitmiyorum. 7 senedir bu hasreti, bu acıyı çekiyoruz. HDP ve PKK, yeter artık evlatlarımızı bırakın." dedi.

Anne Çağmar, oğluna güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

Diyarbakır'dan 6 yıl önce 17 yaşında dağa kaçırılan kardeşi Mahsun Yıldız için oturma eylemi yapan ağabey Serdar Yıldız da kardeşine kavuşmak istediğini belirtti.

6 yıldır kardeşinden haber alamadığını dile getiren Yıldız, "Kardeşimi HDP'den ve PKK'dan istiyorum. Kardeşimi ve diğer kardeşlerimizi almadan bu eylemi bırakmayacağız." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi