Gözyaşlarıyla sarıldılar!

Evlat nöbeti tutan Ayşegül ve eşi Rauf Biçer oğulları Mustafa'ya, anne Güllü Turan kızı Alev'e, anne Güllü ve eşi İbrahim Karaşan oğulları Ensari'ye yıllar süren özlemin ardından sarıldı

Haberler 30.07.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 233 ailenin HDP binas önündeki oturma eyleminde 696nc günde 3 aile daha evladna kavutu.

GÖZYALARI DÖKÜLDÜ

Evlat nöbetindeki Diyarbakrda oturan kanser hastas Ayegül Biçer, ei Rauf Biçerin 2019da PKK tarafndan kaçrlan tek oullar Mustafa, Güllü Turann Tuncelide 2015 ylnda Anadolu Lisesinde eitim gördüü srada PKK tarafndan kaçrlan kz Alev ve Hayriye Akyüzün üniversite örencisiyken Diyarbakrda kaçrlan kardei Ensari Karaan, stihbarat Komutanl ve Diyarbakr l Jandarma Komutanl, Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü ve stihbarat ube Müdürlüü ile Tunceli l Jandarma Komutanl ekiplerinin ikna çalmalar sonucu PKKnn barnma alanlarnda kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

EVLATLARINA SARILDILAR

Güvenlik güçlerince sorgular tamamlanan Mustafa Biçer, Alev Turan ve Ensari Karaan, Diyarbakrda aileleriyle bulutu. Diyarbakr Valiliinin çkaledeki makamnda yaplan bulumada, aileler evlatlaryla uzun süre hasret giderdi. Duygu dolu anlarn yaand bulumada anneler mutluluk gözya döktü.

DEVLETMZN ZAFERDR BU

Anne Biçer gazetecilere, Allah devletimizden raz olsun. Devletimiz güçlüdür. Bu zafer devletimizin, Türkiye Cumhuriyetinin zaferidir. Tüm basn mensuplarna da teekkür ediyoruz, feryadmz evlatlarmza ulatrdlar, evlatlarmz geri döndü. Hepinize teekkür ediyoruz. Hepimiz kazandk. PKK ve siyasi kolu HDP yerle yeksan oldu. Anneler ite böyle zafere ulayor. Allahn izni ile bütün evlatlarmz oradan inecek. diye konutu.

çOCUUNA KAVUAN 31 OLDU

3 Eylül 2019da HDP binas önünde balayan oturma eylemi 233 ailenin katlmyla sürüyor. Eylemin öncüsü Hacire Akarn yan sra en son Ayegül Biçerin olu Mustafa Biçer, Güllü Turann kz Alev, ve Hayriye Akyüzün kardei Ensari Karaann örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olmas sonucu çocuklarna kavuan aile says 31e yükseldi.

ALELERNE KAVUANLARIN SMLER

Anne Hacire Akarn 24 Austos 2019da olu Mehmete kavumasnn ardndan Hatice Ceylan olu Cafere, Hüsniye Kaya kz Mekiyeye, babaanne Halime Kadran torunu brahim Halil Kadrana, baba Metin Açan olu H. Açana, baba Nizamettin ve anne Aslhan Erefolu oullar Hüseyine, anne Gevriye Ayhan kz Peldaya, baba Melik ve anne Melek Aslan olullar Volkana, anne Muhteber Birlik olu Veysiye, anne Cahide Alkan olu Mehmet Emine, anne ahize Altnkaynak kz Haliseye, engelli baba Cemal Erta olu Ramazana, anne Naime Dalm kz Tekoine, teslim olan Haim Açar tedavisinin sürdüü hastanede babasna, anne Sever Fidan olu Tayfura, anne Gülen çetin olu Erdala, anne Meryem ve baba Fahrettin Akku evlatlar Erkana, anne Perihan ve baba Fettah Kaya oullar Cumaya, anne Safiye ve baba Mehmet Emin Cokun oullar brahime, anne Keziban ve baba Mehmet Yalçn kzlar Yasmine, anne Gülüzar ve baba Sdk Fidan oullar Ferdiye, anne Gülli ve baba Zeki Bal oullar Yusufa, anne Selma Han olu Onura, baba M.O. olu Recepe, baba Bayram Yetkin de olu Recepe sarld.

Ana Sayfaya Git