Güle güle Güzeloğlu

Üç yıl süreyle Diyarbakır valisi olarak görev yapan Hasan Basri Güzeloğlu, kentten ayrıldı. Buruk duygularla Diyarbakır'da "güle güle" denilerek yolculanan Güzeloğlu, "elveda Diyarbakır" başlığıyla mesaj yayınladı.

Haberler 17.06.2020 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üç yl süreyle l Valilii, bir yla akndr da Büyükehir Belediye Bakanl görevini baarl bir ekilde sürdüren, son kararnameyle Mülkiye Bamüfetiliine atanan Vali Hasan basri Güzelolu dün kentten ayrld. Buruk duygularla kentten güle güle Güzelolu denilerek uurlanan Vali Güzelolu, elveda balyla bir mesaj yaynlad.

KENTTEN AYRILDI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann imzasyla yaymlanan Valiler Kararnamesi ile mülkiye bamüfettiliine atanan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, dün kentten ayrld. Havaalanndaki Vali Güzelolunu uurlamaya Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Diyarbakr Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Mustafa Baolu, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, Diyarbakr l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, Milliyetçi Hareket Partisi Diyarbakr l Bakan Cihan Kayaalp, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, kaymakamlar ve kurum amirleri katld. Vali Güzelolu, kendisini uurlamaya gelenlerle tek tek selamlap daha sonra Diyarbakrdan ayrld. Valiler Kararnamesi ile Antalya Valisi iken Diyarbakr Valiliine atanan Münir Karalolunun önümüzdeki günlerde kente gelerek göreve balamas bekleniyor.

ELVEDA DYARBAKIR

Buruk duygularla güle güle Güzelolu denilerek Diyarbakrdan ayrlan Vali Güzelolu, Elveda Diyarbakr balyla veda mesaj yaynlad. Güzelolu veda mesajnda öyle dedi;

30 Haziran 2017 tarihinden itibaren büyük bir onur ve erefle yürüttüüm Diyarbakr Valilii görevimden Mülkiye Bamüfettiliine atanmam nedeniyle bugün ayrlyorum.

Peygamberler ve Sahabeler ehri, tarihin her döneminde ilim, irfan ve medeniyet merkezi, insanlk geçmiinin canl ahidi ve ilk valisinin Sahabe-i Kiram olduu bu aziz ehre hizmet etmeyi bizlere nasip ettii için Rabbime ükrediyorum.

34 yllk meslek hayatmda Kaymakam ve 2003 ylndan itibaren Gümühane, Karaman, Samsun, Mersin, Kocaeli ve Diyarbakrda 18 yldr bizlere Vali olarak milletimize hizmet etme erefini veren Sayn Cumhurbakanm Recep Tayyip Erdoana ükranlarm arz ediyorum.

GÖNÜLLERDE OLABLMEK

Millet emanetini aldmz her yerde ve görevde adli ilahiye hesap vereceimizi bir an bile aklmzdan çkarmadan; bu aziz ve cennet vatann gelimesi ve kalknmas adna milletimizle el ele ve gönül gönüle hizmet verdik. Hakkn rzas ve halkmzn duasna talip olduk. Gönüllerde olmaya ve kalmaya, bitmesi mukadder olan bu fani hayatta, biten her görevden sonra hayrla anlmaya çaba gösterdik.

Bu düsturla son üç yldr hizmet verdiim Diyarbakrdan gönül huzuru ve vicdan rahatl ile ayrlrken, bata aziz ehitlerimizin deerli aileleri ve kahraman gazilerimiz olmak üzere, bütün Diyarbakrl hemehrilerime Arz- Veda ediyorum. Allahasmarladk.

Ana Sayfaya Git