Görüş Bildir

Güle güle Güzeloğlu

Üç yıl süreyle Diyarbakır valisi olarak görev yapan Hasan Basri Güzeloğlu, kentten ayrıldı. Buruk duygularla Diyarbakır'da "güle güle" denilerek yolculanan Güzeloğlu, "elveda Diyarbakır" başlığıyla mesaj yayınladı.

Güle güle Güzeloğlu

Üç yıl süreyle İl Valiliği, bir yıla aşkındır da Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde sürdüren, son kararnameyle Mülkiye Başmüfetişliğine atanan Vali Hasan basri Güzeloğlu dün kentten ayrıldı. Buruk duygularla kentten "güle güle Güzeloğlu" denilerek uğurlanan Vali Güzeloğlu, "elveda başlığıyla" bir mesaj yayınladı.

KENTTEN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi ile mülkiye başmüfettişliğine atanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, dün kentten ayrıldı. Havaalanındaki Vali Güzeloğlu'nu uğurlamaya Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Milliyetçi Hareket Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kaymakamlar ve kurum amirleri katıldı. Vali Güzeloğlu, kendisini uğurlamaya gelenlerle tek tek selamlaşıp daha sonra Diyarbakır'dan ayrıldı. Valiler Kararnamesi ile Antalya Valisi iken Diyarbakır Valiliğine atanan Münir Karaloğlu'nun önümüzdeki günlerde kente gelerek göreve başlaması bekleniyor.

ELVEDA DİYARBAKIR

Buruk duygularla "güle güle Güzeloğlu" denilerek Diyarbakır'dan ayrılan Vali Güzeloğlu, "Elveda Diyarbakır" başlığıyla veda mesajı yayınladı. Güzeloğlu veda mesajında şöyle dedi;

"30 Haziran 2017 tarihinden itibaren büyük bir onur ve şerefle yürüttüğüm Diyarbakır Valiliği görevimden Mülkiye Başmüfettişliğine atanmam nedeniyle bugün ayrılıyorum.

Peygamberler ve Sahabeler Şehri, tarihin her döneminde ilim, irfan ve medeniyet merkezi, insanlık geçmişinin canlı şahidi ve ilk valisinin Sahabe-i Kiram olduğu bu aziz şehre hizmet etmeyi bizlere nasip ettiği için Rabbime şükrediyorum.

34 yıllık meslek hayatımda Kaymakam ve 2003 yılından itibaren Gümüşhane, Karaman, Samsun, Mersin, Kocaeli ve Diyarbakır'da 18 yıldır bizlere Vali olarak milletimize hizmet etme şerefini veren Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum.

GÖNÜLLERDE OLABİLMEK

Millet emanetini aldığımız her yerde ve görevde adli ilahiye hesap vereceğimizi bir an bile aklımızdan çıkarmadan; bu aziz ve cennet vatanın gelişmesi ve kalkınması adına milletimizle el ele ve gönül gönüle hizmet verdik. Hakkın rızası ve halkımızın duasına talip olduk. Gönüllerde olmaya ve kalmaya, bitmesi mukadder olan bu fani hayatta, biten her görevden sonra hayırla anılmaya çaba gösterdik.

Bu düsturla son üç yıldır hizmet verdiğim Diyarbakır'dan gönül huzuru ve vicdan rahatlığı ile ayrılırken, başta aziz şehitlerimizin değerli aileleri ve kahraman gazilerimiz olmak üzere, bütün Diyarbakır'lı hemşehrilerime Arz-ı Veda ediyorum. Allahaısmarladık.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi