Güllü davası başlıyor

Ergani ilçesinde eşi Can Yılmaz tarafından geçen yıl yakılarak öldürülen 3 çocuk annesi Güllü Yılmaz davasının ilk duruşması bugün Diyarbakır Adliyesi’nde görülecek.

Haberler 14.09.2020 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani lçesinde 17 Ekim 2019da ei Can Ylmazn üzerine benzin döküp atae vererek ölümüne neden olduu 3 çocuk annesi Güllü Ylmaz cinayeti davasnn ilk durumas bugün Diyarbakr Adliyesinde görülecek. Güllü Ylmaz öldürülmeden önceki son bir ayda iki defa ei tarafndan darp edilip ölümle tehdit edilmiti. Ylmaz ald darp raporu üzerine ikayette bulunmasna ramen, ölümden kurtulamad.

SUçUNU KABUL ETT, SERBEST BIRAKILDI

Ölümünden sonra ailesinin avukatln üstlenen Gevriye Atl, öldürülmeden önce defalarca iddet gören Güllü Ylmazn yapt ikyetlere kar yargnn ne tür tedbir ve ilemler yaptn aratrd. Atl, aratrmas sonucunda Ylmaz ölüme götüren ihmaller zinciriyle karlat. ddianamelerde ve mahkeme kararlarnda, kadnn 17 Ekim tarihinden önce 14 Eylül ve 29 Eylül 2019da Can Ylmazn sistematik iddetine maruz kaldn, boazna bçak dayayarak ölümle tehdit edildii yer ald. Atl, Güllünün ilk ikayetini yapt 14 Eylülde sank tutuklanm ya da etkili bir koruma karar verilmi olsayd 29 Eylülde Güllünün boazna bçak dayayp ölümle tehdit edemeyecekti dedi.

ÖLÜNCE DAVA HIZLI YÜRÜDÜ

Yarglama sürecine deinen Atl, Ergani 1. Asliye Ceza Mahkemesinin Güllü Ylmaz öldükten yaklak 2 ay sonra sank Can Ylmaz, kasten yaralama, silahla tehdit ve basit yaralama suçlarndan toplam 5 yl 6 ay hapis cezasna çarptrdn söyledi. Atl, mahkemenin yarglamay hzlandrp ksa sürede karar vermesinin nedeninin ikayetçi olan kadnn ölümü olduunu vurgulad. Atl, Bu ihmaller zincirini ar ceza dosyasnda mahkeme önünde tek tek anlatacaz. Adaletin tecelli etmesi için elimizden geleni yapacaz diye konutu.

Atl, davaya sahip çkmak için AHBAP Dernei yöneticilerinin durumay takip edeceklerini söyledi. AHBAP Bakan sanatç Haluk Leventin de, sosyal medya üzerinden destek vereceini ifade etti.

GÜLLÜ YILMAZA NE OLMUTU

17 Ekim 2019 tarihinde Can Ylmaz (35), bir fabrikada içi olarak çalan 14 yllk ei Güllü Ylmaz (32) ile evde tartt. Evin banyosundaki bidonda bulunan benzini kz D. Ylmazn, einin ve kendisinin üzerine döken zanl, çakmakla eini atee verdi. Alevler içinde kalan Güllü Ylmaz, yanmann verdii acyla kendisini ikinci katta olan evin penceresinden aa att. Ar yaralanan Ylmaz, çevredekilerin yardmyla önce Ergani Devlet Hastanesine oradan Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldrld.

Babasnn atee verdii 12 yandaki D. Ylmazn ise kollarnda üçüncü derecede yanklar olutu. Hastanede 12 gün boyunca yaam mücadelesi veren anne Güllü Ylmaz kurtarlamad. Zanl ise ölümden 1 gün önce gözaltna alnarak tutukland. Adli Tp Kurumu raporunda, Güllü Ylmazn ölümünün vücudunun yüzde 50-60n tutan 2-3ncü derecede yanklar ve gelien komplikasyonlar sonucu meydana geldiinin tespit edildii belirtildi.

ddianamede, Ee kar canavarca hisle kasten öldürme, çocua ve altsoya kar canavarca hisle öldürmeye teebbüs ile suçlanan zanlnn 1 kez arlatrlm müebbet hapis ve 20 yla kadar hapsi isteniyor. Zanl Can Ylmazn 3 çocuu da baban velayet hakk kaldrlarak korumaya alnd. Ergani Sulh Hukuk Mahkemesinin çocuklara bakan anneannelerini vasi olarak atamas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git