Güneydoğu turizmine bayram dopingi

Köklü tarihi ve inanç turizmindeki potansiyeliyle her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Güneydoğu Anadolu Bölgesine, yaz sıcaklarının da etkisini kaybetmeye başlayacağı Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akını bekleniyor

Haberler 17.08.2017 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Köklü tarihi ve inanç turizmindeki potansiyeliyle her yl çok sayda yerli ve yabanc turisti arlayan Güneydou Anadolu Bölgesine, yaz scaklarnn da etkisini kaybetmeye balayaca Kurban Bayram tatilinde ziyaretçi akn bekleniyor.

Yaz boyu yüksek hava scaklklar nedeniyle pek fazla turistin ziyaret etmedii bölge illeri, havalarn serinlemeye balad bir döneme denk gelen bayram tatilinde oldukça hareketli bir sezon geçirmeyi bekliyor.

Kurban Bayram tatili dolaysyla düzenlenecek GAP turlarnda, dünyann en eski tapnak kalntlar olarak kabul edilen Göbeklitepe ve Hazreti brahimin doduu rivayet edilen bölgeye ev sahiplii yapan anlurfa ön plana çkyor.

Gastronomi turizmiyle dikkati çeken ve Gaziantepin yan sra, tarihi ta evleri ve farkl medeniyetlere ev sahiplii yapan Mardin de en fazla ziyaretçiyi arlayacak illerin banda yer alyor.

Bölgenin güzide kentlerinden Diyarbakr ise bu dönem turizmde daha fazla pay almay hedefliyor.

- Geçen yla göre daha iyi

Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TÜRSAB) Güneydou Bölgesel Yürütme Kurulu (GBYK) Bakan emsettin Yldz, AA muhabirine yapt açklamada, bayram tatilinin uzamasnn bölge turizmcilerini sevindirdiini söyledi.

Tatilin uzamasnn kararszlar da rezervasyon yapmaya tevik ettiini aktaran Yldz, tatilin yaz scaklarnn sonuna denk gelmesinin de buna olumlu katk saladn dile getirdi.

Güneydou kentlerindeki otellerde younluk yaandn vurgulayan Yldz, Bölgemizdeki ehir otellerinde rezervasyon oran yüzde 80i bulmu durumda. Tatilin ardndan da bu orann pek fazla dümesini beklemiyoruz. çünkü bölge illerine yeni atanan memurlar da ilk etapta otellerde ve konuk evlerinde kalmay tercih ediyor. Eitim sezonunun açlmas dolaysyla ilk yl kayt yaptracak örenciler de arlanacak. Bu yl 2016 ylna göre daha iyi bir doluluk oran yakalam durumdayz. diye konutu.

- ehirlerde hareketlilik var

Daha önce bölge üzerindeki olumsuz alg nedeniyle turizmcilerin ciddi skntlar yaadn anmsatan Yldz, algnn deimesi yönündeki çaba ve gayretlerin artrlarak sürdürülmesi gerektiine dikkati çekti.

Bölge illerinin her birinin birbirinden farkl deerleri barndrdn anlatan Yldz, öyle devam etti:

Gaziantep, turizm anlamnda her zaman bölgemizde lokomotif görevini üstlenmeyi sürdürüyor. anlurfa ise özellikle Göbeklitepenin bilinilirliinin artrlmasyla ayr bir cazibe merkezi haline geldi. nanç turizmi açsndan da önemli bir deer olan anlurfada her geçen gün turizm biraz daha iyiye gidiyor. Yine Mardinde de hareketlilik yaanmaya balad. Mardin otantik yapsyla ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Diyarbakr ise biraz daha toparlanma aamasnda bulunuyor.

- anlurfa 1 milyon turist bekliyor

anlurfa Kültür ve Turizm Müdürü Aydn Aslan da kentte bayram tatili dolaysyla ciddi bir turizm hareketliliinin yaanmasnn beklendiini söyledi.

Kentte bu yl turizmde bir milyonu akn ziyaretçiyi arlamay hedeflediklerini aktaran Aslan, unlar kaydetti:

Amacmza ulama noktasnda ciddi bir ilerleme katettik. Bugünlerde rezervasyonlara baktmzda bölge genelinde ciddi bir hareketlilik var. anlurfada otellerde doluluk oran yüzde 80leri am durumda. GAP turunun merkezi olan anlurfaya yaplan rezervasyon bölgedeki hareketlilii zaten özetliyor. Bayramda yakaladmz doluluk orannn sonrasnda da ayn ekilde artarak devam edecei görüündeyiz. Konaklama tesislerinin istatistiklerindeki art hepimizi sevindiriyor.

Mardindeki otel iletmecilerinden Erkan Erbek ise scak geçen yaz döneminin ardndan yeniden turist younluunun baladn anlatt.

Bayram sonunda da ehirde ciddi bir hareketlilik beklediklerini vurgulayan Erbek, u an doluluk oranmz yüzde 50 düzeyinde. Tatilin uzamasyla birlikte yeni rezervasyonlar da bekliyoruz. Dolaysyla tahminimiz yüzde 75i bulabileceimiz yönünde. dedi.

Ana Sayfaya Git