Gururlandıran akademik başarı

Diyarbakırlı gencin gururlandıran akademik başarısı

Haberler 18.09.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Teknik Üniversitesi ve ABDdeki University at Buffaloyu yüksek dereceyle bitirerek, çift lisans diplomasna sahi olan Diyarbakrl gencin bu baars ailesi ve sevenleri arasnda sevinçle karland.

DYARBAKIRDAN ABDYE BAARI ÖYKÜSÜ

23 yandaki Zeynel Eyüp Can Akçada, Diyarbakrdaki derecelerle dolu lise örenimin ardndan stanbul Teknik Üniversitesine oradan da 1846 ylnda kurulmu olan University at Buffaloya uzanan basar yolculuu sergiledi.

SEVENLERN SEVNCE BODU

naat mühendislii alannda çift lisans sahibi olan Akçada, University at Buffalodan 3.600 not ortalamas gibi yüksek bir dereceyle mezun olarak ailesini ve sevdiklerine gurur yaatt.

Diyarbakrn tannm ailelerinden Akçada soyadn ve Diyarbakrllk kimliini stanbul ve ABDde kendine yarar ekilde temsil eden genç mühendisin baars baba ahap Akçada sevince bodu.

TEMENNM DYARBAKIRDAN NCE EYÜP CANLAR çIKSIN

Baba Akçada, olunun ABDdeki University at Buffaloyu yüksek dereceyle bitirmesi nedeniyle çok mutlu olduunu belirterek, Eyüp Can bu baarsn çok çalarak elde etti. naat mühendisliinden çift lisansla okul derecesi yaparak, mezun olmas her baba gibi beni de duygulandrd. Bu baary Diyarbakrl bir gencin elde etmesi beni daha çok gururlandrmtr. lk eitime balad günden bugüne kadar gerek ilk okul, orta okul ve lisede, her yl onur belgesi alarak snf geçmesi Diyarbakrl gençlerimiz için örnektir. Okuduu bölümlerin derslerinin ngilizce olmas onu bu zorlu yolculukta yldrmamtr. te Diyarbakrllk budur. Memleketinin ismini hem ABDde hem de Türkiyenin en seçkin okulun olan TÜde bir Diyarbakrlya yarar ekilde temsil etmitir. Temennim odur ki Diyarbakrdan nice Eyüp Canlar çksn dedi.

Ana Sayfaya Git