Gururlandıran akademik başarı

Diyarbakırlı gencin gururlandıran akademik başarısı

Gururlandıran akademik başarı

İstanbul Teknik Üniversitesi ve ABD’deki University at Buffalo’yu yüksek dereceyle bitirerek, çift lisans diplomasına sahi olan Diyarbakırlı gencin bu başarısı ailesi ve sevenleri arasında sevinçle karşılandı.

DİYARBAKIR’DAN ABD’YE BAŞARI ÖYKÜSÜ

23 yaşındaki Zeynel Eyüp Can Akçadağ,  Diyarbakır’daki derecelerle dolu lise öğrenimin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’ne oradan da 1846 yılında kurulmuş olan University at Buffalo’ya uzanan basarı yolculuğu sergiledi.

SEVENLERİNİ SEVİNCE BOĞDU

İnşaat mühendisliği alanında çift lisans sahibi olan Akçadağ, University at Buffalo’dan 3.600 not ortalaması gibi yüksek bir dereceyle mezun olarak ailesini ve sevdiklerine gurur yaşattı.

Diyarbakır’ın tanınmış ailelerinden Akçadağ soyadını ve Diyarbakırlılık kimliğini İstanbul ve ABD’de kendine yaraşır şekilde temsil eden genç mühendisin başarısı baba  Şahap Akçadağ’ı sevince boğdu.

“TEMENNİM DİYARBAKIR’DAN NİCE EYÜP CAN’LAR ÇIKSIN”

Baba Akçadağ, oğlunun ABD’deki University at Buffalo’yu yüksek dereceyle bitirmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek, “ Eyüp Can bu başarısını çok çalışarak elde etti. İnşaat mühendisliğinden çift lisansla okul derecesi yaparak, mezun olması her baba gibi beni de duygulandırdı. Bu başarıyı Diyarbakırlı bir gencin elde etmesi beni daha çok gururlandırmıştır. İlk eğitime başladığı günden bugüne kadar gerek ilk okul, orta okul ve lisede, her yıl onur belgesi alarak sınıf geçmesi Diyarbakırlı gençlerimiz için örnektir. Okuduğu bölümlerin derslerinin İngilizce olması onu bu zorlu yolculukta yıldırmamıştır. İşte Diyarbakırlılık budur. Memleketinin ismini hem ABD’de hem de Türkiye’nin en seçkin okulun olan İTÜ’de bir Diyarbakırlıya yaraşır şekilde temsil etmiştir. Temennim odur ki Diyarbakır’dan nice Eyüp Can’lar çıksın” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler