“Hafıza Odası” sergisi Diyarbakır’da açılıyor

Sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” adlı sergisi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ve Pilevneli Galeri sunumu ile, Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nda açılıyor. Cumartesi gününden itibaren iki ay boyunca sanatseverlerle buluşacak serginin açılışı, farklı yelpazedeki siyasetçileri bir araya getirecek.

Haberler 14.10.2021 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Sanatç Ahmet Günetekinin Hafza Odas adl sergisi, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odasnn ev sahipliinde ve Pilevneli Galeri sunumu ile, Diyarbakrn tarihi Keçi Burcunda açlyor. Cumartesi gününden itibaren iki ay boyunca sanatseverlerle buluacak serginin açl, farkl yelpazedeki siyasetçileri bir araya getirecek.

Sanatç Ahmet Günetekinin çok önem verdiini belirttii Diyarbakr sergisi, sanatçnn nesnelere biçim veriini gösteren çeitli mecralardan çalmalarn bir araya getiriyor. Sanatsal hatrlatma biçimlerini aratran ve baka türlü sesi hiç duyulmadan kalacak olanlarn silinmi seslerini duyulur klma yolunu gösteren Hafza Odasnda, sanatçnn ilk kez sergilenecek eserleri de yer alacak.

GÜNETEKN SERGS

Sanatç Günetekin, Diyarbakr Keçi Burcundaki sergisinde, Kayp Alfabe, Analar duvar, Yoktunuz, Hafza tepesi ve çürüme gibi uluslararas tannrla sahip eserlerle birlikte Diyarbakr için yapt 5 Nolu ses ve k enstalasyonu, göze çarpan eserler arasnda yer alyor.

Açla HDP E Genel Bakan Mithat Sancar, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolunun katlmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git