Hanililer hizmet görmeye başladı

Yıllardır terör ve çatışmalar ile ismi gündeme gelen Diyarbakır'ın Hani ilçesine atanan Kayyum Başkan Şaban Arda Yazıcı ile birlikte ilçeden artık hizmet, açılış ve temel atma haberleri geliyor.

Haberler 27.08.2017 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1878 ylnda kurulan Diyarbakrn Hani ilçesi gelimilik bakmndan dier ilçelere göre daha geride kalrken ilçeye atanan Kayyum Belediye Bakan aban Arda Yazc sayesinde büyük bir ivme kazand. 2016 nüfus saymlarna göre 32 bin 565 kiinin yaad ilçede uzun yllar görev yapan belediyeler hizmetten yoksun brakrken göreve gelen Bakan Yazc geçmite yaplmas gereken plan, proje ve yatrmlar bir bir hayata geçirmeye balad. lçenin uzun yllar kanayan yaras olan su sorununu çözen Bakan Yazc ayrca ilçe merkezi ile ilçeye gelen yollarn da yapmn üstlendi. lçe merkezinde bulunan ve kötü görüntü oluturan elektrik kablolarn DEDAn da destei ile yer atna aldran Bakan Yazc, çocuklar içinde ilçe merkezi ve köylerde çok sayda oyun park yaptrd.

HZMETLERDEN KADINLAR DA NASBN ALDI

Bakan Yazc ilçede bulunan tüm kesimlere hizmet etmeyi hedeflediklerini belirtirken kadnlar için de ayr hizmetler sundu. Geçtiimiz gün yapm tamamlanan Nene Hatun Kadn Taziye Evi ve Sosyal Tesisinin açl gerçekletirilirken ayn zamanda, Merkez Mahallesinde yapmna balanan ehit Sabiha Macar Kadn Taziye Evi ve Sosyal Tesisi ile ehit Güli Güç Kadn Dinlenme Evinin de temelleri atld. Geçtiimiz aylarda yine kadnlar için Zeyneb Hatun Kadn ve çocuk Evi hizmete açlmt.

HZMETN NE DEMEK OLDUUNU SON 1 YILDA GÖRDÜK

lçede ikamet eden vatandalar hizmetin ne demek olduunu 6 Ekim 2016 gününden sonra görmeye baladklarn belirterek öyle konutu: Biz bugüne kadar bize hizmet edildiini sanyormuuz meerse. lçe Kaymakamnn Kayyum olarak atanmasnn ardndan gerçek hizmetin ne demek olduunu görmeye baladk. lçenin her türlü sorununa koan, vatandan sorununu çözmek için elinden gelen bir bakan gördük. Temizlik, su, yol, taziye evi, spor tesisi, kültürel tesisler, park, hizmet araçlar ve bir çok yenilik sayesinde uan ilçe olduumuzu fark etmeye baladk. Biz Kayyum bakanmzdan memnunuz. Hanili olmamasna ramen ilçenin tüm sorunlarn bilen ve çözüm için elinden gelenin fazlasn yapan Bakan Yazcy artk hemerimiz ve bizden biri olarak görüyoruz.

BAYRAM ÖNCES TIRA HZMET

Hani Belediyesi, sosyal bir projeye imza atarak krsal mahallelerde ikamet eden çocuk ve yallar evlerinde tra ettirerek bayrama hazrlyor. Belediye kuaför ekibi çocuklar ve yallar evlerinde ziyaret ederek saçlarn kesiyor. Yallarn saç bakmlarn yaparken, sakal tra hizmeti de veriyor.

TALMAT VERD, EKPLER UYGULUYOR

Hani Kaymakam ve Belediye Bakan aban Arda Yazc, tüm amaçlarnn engelli vatandalar, çocuklar ve yal vatandalarn güzel ve mutlu bir ekilde bayrama girmeleri olduunu söyledi. Bakan Yazc, Sosyal belediyecilik anlamnda Kaymakamlk ve Belediye ile beraber projeler yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesi de engelli vatandalarmza, çocuklarmza ve yallarmza bayram tra projesiydi. Daha önceden tespit ettiimiz fiziksel durumlarndan dolay evden çkamayan yallarmza kuaför destei salyoruz. Ekiplerimizin yapt bu çalmann çok etkisini görüyoruz. Vatandalarmz mutlu olunca bizde mutlu oluyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git