Hanililer hizmet görmeye başladı

Yıllardır terör ve çatışmalar ile ismi gündeme gelen Diyarbakır'ın Hani ilçesine atanan Kayyum Başkan Şaban Arda Yazıcı ile birlikte ilçeden artık hizmet, açılış ve temel atma haberleri geliyor.

Hanililer hizmet görmeye başladı

1878 yılında kurulan Diyarbakır'ın Hani ilçesi gelişmişlik bakımından diğer ilçelere göre daha geride kalırken ilçeye atanan Kayyum Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı sayesinde büyük bir ivme kazandı. 2016 nüfus sayımlarına göre 32 bin 565 kişinin yaşadığı ilçede uzun yıllar görev yapan belediyeler hizmetten yoksun bırakırken göreve gelen Başkan Yazıcı geçmişte yapılması gereken plan, proje ve yatırımları bir bir hayata geçirmeye başladı. İlçenin uzun yıllar kanayan yarası olan su sorununu çözen Başkan Yazıcı ayrıca ilçe merkezi ile ilçeye gelen yolların da yapımını üstlendi. İlçe merkezinde bulunan ve kötü görüntü oluşturan elektrik kablolarını DEDAŞ'ın da desteği ile yer atına aldıran Başkan Yazıcı, çocuklar içinde ilçe merkezi ve köylerde çok sayıda oyun parkı yaptırdı.

HİZMETLERDEN KADINLAR DA NASİBİNİ ALDI

Başkan Yazıcı ilçede bulunan tüm kesimlere hizmet etmeyi hedeflediklerini belirtirken kadınlar için de ayrı hizmetler sundu. Geçtiğimiz gün yapımı tamamlanan Nene Hatun Kadın Taziye Evi ve Sosyal Tesisi'nin açılışı gerçekleştirilirken aynı zamanda, Merkez Mahallesi'nde yapımına başlanan Şehit Sabiha Macar Kadın Taziye Evi ve Sosyal Tesisi ile Şehit Güli Güç Kadın Dinlenme Evi'nin de temelleri atıldı. Geçtiğimiz aylarda yine kadınlar için Zeyneb Hatun Kadın ve Çocuk Evi hizmete açılmıştı.

"HİZMETİN NE DEMEK OLDUĞUNU SON 1 YILDA GÖRDÜK"

İlçede ikamet eden vatandaşlar hizmetin ne demek olduğunu 6 Ekim 2016 gününden sonra görmeye başladıklarını belirterek şöyle konuştu: "Biz bugüne kadar bize hizmet edildiğini sanıyormuşuz meğerse. İlçe Kaymakamının Kayyum olarak atanmasının ardından gerçek hizmetin ne demek olduğunu görmeye başladık. İlçenin her türlü sorununa koşan, vatandaşın sorununu çözmek için elinden gelen bir başkan gördük. Temizlik, su, yol, taziye evi, spor tesisi, kültürel tesisler, park, hizmet araçları ve bir çok yenilik sayesinde şuan ilçe olduğumuzu fark etmeye başladık. Biz Kayyum başkanımızdan memnunuz. Hanili olmamasına rağmen ilçenin tüm sorunlarını bilen ve çözüm için elinden gelenin fazlasını yapan Başkan Yazıcı'yı artık hemşerimiz ve bizden biri olarak görüyoruz".

BAYRAM ÖNCESİ TIRAŞ HİZMETİ

Hani Belediyesi, sosyal bir projeye imza atarak kırsal mahallelerde ikamet eden çocuk ve yaşlıları evlerinde tıraş ettirerek bayrama hazırlıyor. Belediye kuaför ekibi çocukları ve yaşlıları evlerinde ziyaret ederek saçlarını kesiyor. Yaşlıların saç bakımlarını yaparken, sakal tıraşı hizmeti de veriyor.

TALİMAT VERDİ, EKİPLER UYGULUYOR

Hani Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, tüm amaçlarının engelli vatandaşlar, çocuklar ve yaşlı vatandaşların güzel ve mutlu bir şekilde bayrama girmeleri olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, "Sosyal belediyecilik anlamında Kaymakamlık ve Belediye ile beraber projeler yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesi de engelli vatandaşlarımıza, çocuklarımıza ve yaşlılarımıza bayram tıraşı projesiydi. Daha önceden tespit ettiğimiz fiziksel durumlarından dolayı evden çıkamayan yaşlılarımıza kuaför desteği sağlıyoruz. Ekiplerimizin yaptığı bu çalışmanın çok etkisini görüyoruz. Vatandaşlarımız mutlu olunca bizde mutlu oluyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz