Haraç isteyen saldırgan serbest bırakıldı iddiası

​Diyarbakır'da iddialara göre haraç istediği esnaftan para alamayan bir kişi, öldürmekle tehdit ettiği esnafın iş yerini darmadağın etti. Güvenlik kamerası kayıtlarına rağmen saldırganın serbest bırakılması tepki çekti.

Haberler 01.08.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda iddialara göre esnaf ölümle tehdit edip haraç isteyen, i yerine zarar veren bir saldrgan, güvenlik kameras kaytlarna ramen serbest brakld. Duruma tepki gösteren i yeri sahibi Akif Polat, saldrgann tekrar kendilerine zarar vereceini ve can güvenliklerinin olmadn söyledi.

Olay, merkez Kayapnar ilçesinde yaand. ddialara göre Orhan Keskin (30) isimli ahs, bir i yeri sahibini ölümle tehdit ederek, 25 bin lira haraç istedi. yeri sahibinin istenilen harac vermemesi üzerine Keskin, tehditlerini telefon üzerinden att mesajlarla sürdürdü. yeri sahibinin kar çkmas üzerine Keskin, geçtiimiz gün saat 17.05 sralarnda eline ald bçak ile i yerini bast. çeride müterilerin bulunduu esnada Keskin, i yerinin camlar yangn tüpü ile krd. yerinde bulunan bilgisayar, masa gibi büro malzemelerini datan Keskin, polis tarafndan gözaltna alnd.

Cam ve içerideki malzemelerin zarar gördüü saldry gerçekletiren Keskin, Kayapnar ilçesi Huzur Polis Karakoluna götürüldü.

Yaananlar hakknda LKHAya konuan i yeri sahibi Akif Polat, saldrgann kendisini ölümle tehdit ettiini, ikyetçi olmasna ramen saldrgann serbest brakldn söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Polat, saldrgann tekrar kendilerine zarar vereceini ve can güvenliklerinin olmadn belirtti.

Saldrgan tandklarn ve kendi aile bireylerine dahi bçakl ve silahl saldrlarda bulunduunu dile getiren Polat, Kendimize ait sigorta üzerine çalm olduumuz bir iyerimiz var. yerimize saldran Orhan Keskin isimli ahs bizim uzaktan bir tandmz oluyor. Kendisinin daha önce aile içerisinde yaam olduu skntlar vard. Kendisi uyuturucu bamlsdr. Sürekli kullanm olduu uyuturucularn etkisi ile ailesine, kardelerine, anne ve babasna defalarca darp giriiminde bulunmu. Hatta bçakla ve silahl saldrlarda da bulunduunu duymutuk. Her seferinde anne babasnn kendisini zorla karakola götürdüünü ve kendisinin tekrar karakoldan serbest brakldn biliyoruz. dedi.

Saldrgann, kendilerine tehdit mesajlar yolladn ve 25 bin TL para istediini belirten Polat, sözlerine öyle devam etti:

Bu kii 2 gün önce bize tehdit mesajlar gönderdi. Bata tanmadmz bir numaradan geldiini zannettik, sonra kendisini tantt bize ve bizden 25 bin TL para istediini, hiçbir sebep olmakszn 25 bin TL para vermezseniz, ben size zarar vereceim, sizi öldüreceim deyip her türlü tehdidi savurdu. Biz de bu mesajlar aldrmazlktan geldik. Bunun ciddi olamayacan ancak belki uyuturucunun verdii etkiyle, o heyecanla, o kendini bilmezlikle atm olduu mesajlar olarak deerlendirdik. yerinde olmadmz bir saatte kendisi i yerimize gelip, eline ald 2 bçak ile i yerinin camlarn, bilgisayarlar ve birçok malzemeye zarar vererek tehditler savurarak ayrlp gitmi. Daha sonra dedesinin evine gidip kapy tekmeliyor. Biz de dedesinin evinin kapsnn önünde polisi aradk. Polisler gelip kelepçe takp, gözaltna aldlar ve ifade vermeye gittik.

Saldrgan oturarak biz ise ayakta ifade verdik

Huzurevleri Mahallesinde bulunan Huzur Karakoluna gidip ifade verdiklerini ve saldrgandan ikyetçi olduklarn söyleyen Polat, karakolda yaadklarn öyle anlatt:

Gerek ifade verme sürecinde gerekse de ifadeden sonra polisin bize tavrlar sanki suçlu bizmiiz de madur oymu (saldrgan) gibi ifade vermeye gitmiiz. Beyefendi oturarak ifade veriyor, gidip çayn alyor, rahat bir tavrla polislerin çaydanlndan çay dolduruyor kendine. Kelepçeleri de elinden çkarmlar. Bizim ise ayakta ifademiz alnd. Huzurevleri Mahallesinde bulunan Huzur Karakolunda bize böyle bir muamele reva görüldü. Daha sonra biz polislere bu kiinin braklmamasn, bu kiinin etrafna zarar verdiini, defalarca etrafna darp giriiminde bulunduunu ve anne babasnn u an buray terk ettiini söyledik. Bu kiinin serbest braklmamasn, brakld takdirde etrafna zarar vereceini, bir kiiyi muhakkak yaralayp öldürebileceini kanaat ettik.

Bu ifade bizim zararmzadr, biz bunu ekleyemeyiz!

Tüm bu ifadelerine ramen polisin saldrgann tutuklama için bir gerekçe görmediini ve savclk tarafndan da serbest brakldn söyleyen Polat, Bunun üzerine biz de tedirgin olduk. fademiz alnd, avukatla görütük avukatmz bize En azndan ifadeniz de bu kiinin brakldktan sonra tekrar etrafa verecei zararlardan brakan kiilerin de mesul olmasn istiyoruz, ifadesini ekletin dedi. Ne kadar rica ettikse de böyle bir eyi ekleyemeyebileceklerini söyleyerek, Bu bizim zararmzadr, biz bunu ekleyemeyiz dediler bu ifadelerimizi eklemediler. Saldrgan da serbest braktlar. Biz parkta istiare yaparken polis geldi, bizi parktan tehditvari bir ekilde çkard. Buradan çkn gidin biz onu salacaz, onun bana bir ey gelirse ben sizden bilirim dedi. Biz de Adam çkarsa bize zarar verecek, biz onun hesabn yapyoruz dedik, polisler bizi zorla parktan kovdu.

Kapmz açamyoruz, çocuklarmz dar salamyoruz

Bu konuda yetkilileri göreve davet eden Polat, Biz BMERden de (Babakanlk letiim Merkezi) bu konuyu yazmay denedik. Oradan mesaj gönderdik. Bu konuda gerekli önlemlerin alnmasn istiyoruz. Bu kii u an salverilmi darda ve kimse yerini bilmiyor. Kapmz açamyoruz, çocuklarmz dar brakamyoruz. Sadece biz deil komularmz, binamz, etrafmzdaki herkes Bu kiinin kalabilecei bir yer yok. Bu konuda ellerini vicdanlarna brakp madur taraf görerek ona göre hareket etmelerini talep ederim. eklinde konutu.

Bu kiinin serbest dolamas hepimizi tedirgin ediyor

Polisin tutumuna da tepki gösteren Polat, Biz bundan dolay özellikle yetkilileri uyarmak istiyoruz. Ben tek deil, ben kendi canm düünüyor olsaydm burada bu ifadeyi vermezdim. Yahut polisleri çarp ona müdahale etmesini istemezdim. Mahallemizin geneline bir tehdit var. imdi ortada bu kii, u an herkese kar bir suç ileyebilecek potansiyelde biridir. Bu kiinin serbest dolamas hepimizi tedirgin ediyor, nasl oluyor da bu kii böyle rahat dolaabiliyor. ifadelerini kulland.

Güvenlik kameras kaytlar ortada

Öte yandan saldrgann iyerini datt görüntüler ortaya çkt. Güvenlik kameralarna an be an yansyan görüntülerde saldrgan, iyerine geldii ve cebinden çkard bça eline alarak, eline geçirdii malzemeler ile çevresine zarar verdii görülüyor. Saldr esnasnda i yerinde müteri ve çalanlarn da bulunduu ancak saldrgann elindeki bçaktan dolay müdahale edemedii de dikkatlerden kaçmad. (LKHA)

Ana Sayfaya Git