Hastalar isyan etti

​Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde faaliyete yeni giren Devlet Hastanesinin asansörlerinin çalışmaması hasta ve hasta yakınlarını mağdur ediyor.

Haberler 11.09.2017 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 1,5 yl önce faaliyete açlan çnar Devlet Hastanesinde asansörlerin çalmamas hasta ve hasta yaknlarn madur ederken, hastalar üst katlara güçlükle çkarlyor.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan 7 Haziran seçimleri öncesi, 2 Mays 2015 Cumartesi günü Diyarbakrdaki toplu açl töreninde açl gerçekleen fakat yaklak bir yl sonra faaliyete giren çnar Devlet Hastanesinde asansörlerin çalmamas maduriyetlere neden oluyor.

Üst katlarda yatan hasta ve doumhane bölümlerine ulamakta sknt yaayan hastalar battaniyeler ile yukar tanrken, acil gelen doum hastalarn biride acil serviste doum yapt belirtildi.

Doum hastas acilde doum yapmak zorunda kald

Duruma tepki gösteren vatandalardan Veysi Acakuyulu, Bu hastanemiz yeni faaliyete girdi, asansörü çalmyor. Gelen hastalarda ikinci-üçüncü kata çkamyorlar. Aralarnda yal olanlarda var, maduriyet yayorlar. Hastane personeli hastalar tamak zorunda kalyorlar. Asansörün yaplp, maduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. dedi.

Doum için gelen bir bayann asansörlerin çalmamas nedeniyle acil servisinde doum yaptn belirten Ömer Yaar, lçemizde yeni faaliyete giren Devlet Hastanesinin asansörü çalmamaktadr. Üst katlarda bulunan yatan hasta ve doumhane kullanlamyor. Geçenlerde doum için gelen bir bacmz, asansör kullanlmad için acilde doum yapt. Bu da hem halka, hastaya ve hastane yaknlarna bir eziyettir. Yetkilerin bu duruma bir el atmasn istiyoruz. ifadelerini kulland.

Yal amcay merdivenlerden tayarak yukar çkardlar

Yaklak bir yldr asansörlerin çalmadn belirten Sadk Kzlkan, Hastane asansörü yaklak bir yldr çalmyor. Vatandalar bu durumdan madur oluyorlar. Gelen hastalar yukarya çkamyorlar, doum için gelen hastalar yukar çkamyorlar. Yetkililerin bu duruma çözüm bulmasn istiyoruz. eklinde konutu.

Yatalak bir hastann üst kata merdivenlerden tanarak götürüldüünü belirten Hamdullah Güler, çnar Devlet Hastanesinin asansörleri çalmamaktadr. Bu da maduriyetlere sebep oluyor. Yatan hasta bölümü, doumhane üst katlarda olduu için halk bu durumdan çok eziyet çekiyor. Hatta çalanlar geçen hafta içerisinde bir yal amcay battaniye içine alarak üst kata kaldrmlar. Bu da maduriyete sebep oluyor. Birçok doum hastas acilde doum yapmakta. Buna yetkililer tarafndan bir çare bulunmasn istiyoruz. dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren çnar Devlet Hastanesi yetkilileri, Makine Mühendisleri Odas Diyarbakr ubesi ve çnar Belediyesinden gelen heyet tarafndan yaplan incelemelerde çnar Devlet Hastanesi asansörlerinin kullanma uygun olmad rapor edildii bildirildi.

Bakanlk, TOK (yüklenici firma) ve hastane yönetimi arasnda süren uzun yazmalar nedeniyle kullanma uygun olmayan asansör yaplandndan dolay vatandalarn maduriyeti devam ediyor. (Vedat Aydn-LKHA)

Ana Sayfaya Git