Görüş Bildir

Hastalar isyan etti

​Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde faaliyete yeni giren Devlet Hastanesinin asansörlerinin çalışmaması hasta ve hasta yakınlarını mağdur ediyor.

Hastalar isyan etti

Yaklaşık 1,5 yıl önce faaliyete açılan Çınar Devlet Hastanesinde asansörlerin çalışmaması hasta ve hasta yakınlarını mağdur ederken, hastalar üst katlara güçlükle çıkarılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 7 Haziran seçimleri öncesi, 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü Diyarbakır'daki toplu açılış töreninde açılışı gerçekleşen fakat yaklaşık bir yıl sonra faaliyete giren Çınar Devlet Hastanesinde asansörlerin çalışmaması mağduriyetlere neden oluyor.

Üst katlarda yatan hasta ve doğumhane bölümlerine ulaşmakta sıkıntı yaşayan hastalar battaniyeler ile yukarı taşınırken, acil gelen doğum hastaların biride acil serviste doğum yaptığı belirtildi.

"Doğum hastası acilde doğum yapmak zorunda kaldı"

Duruma tepki gösteren vatandaşlardan Veysi Ağcakuyulu, "Bu hastanemiz yeni faaliyete girdi, asansörü çalışmıyor. Gelen hastalarda ikinci-üçüncü kata çıkamıyorlar. Aralarında yaşlı olanlarda var, mağduriyet yaşıyorlar. Hastane personeli hastaları taşımak zorunda kalıyorlar. Asansörün yapılıp, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz." dedi.

Doğum için gelen bir bayanın asansörlerin çalışmaması nedeniyle acil servisinde doğum yaptığını belirten Ömer Yaşar, "İlçemizde yeni faaliyete giren Devlet Hastanesinin asansörü çalışmamaktadır. Üst katlarda bulunan 'yatan hasta' ve 'doğumhane' kullanılamıyor. Geçenlerde doğum için gelen bir bacımız, asansör kullanılmadığı için acilde doğum yaptı.  Bu da hem halka, hastaya ve hastane yakınlarına bir eziyettir. Yetkilerin bu duruma bir el atmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yaşlı amcayı merdivenlerden taşıyarak yukarı çıkardılar"

Yaklaşık bir yıldır asansörlerin çalışmadığını belirten Sadık Kızılkan, "Hastane asansörü yaklaşık bir yıldır çalışmıyor. Vatandaşlar bu durumdan mağdur oluyorlar. Gelen hastalar yukarıya çıkamıyorlar, doğum için gelen hastalar yukarı çıkamıyorlar. Yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yatalak bir hastanın üst kata merdivenlerden taşınarak götürüldüğünü belirten Hamdullah Güler, "Çınar Devlet Hastanesinin asansörleri çalışmamaktadır. Bu da mağduriyetlere sebep oluyor. Yatan hasta bölümü, doğumhane üst katlarda olduğu için halk bu durumdan çok eziyet çekiyor. Hatta çalışanlar geçen hafta içerisinde bir yaşlı amcayı battaniye içine alarak üst kata kaldırmışlar. Bu da mağduriyete sebep oluyor. Birçok doğum hastası acilde doğum yapmakta. Buna yetkililer tarafından bir çare bulunmasını istiyoruz." dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren Çınar Devlet Hastanesi yetkilileri, Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi ve Çınar Belediyesinden gelen heyet tarafından yapılan incelemelerde Çınar Devlet Hastanesi asansörlerinin kullanıma uygun olmadığı rapor edildiği bildirildi.

Bakanlık, TOKİ (yüklenici firma) ve hastane yönetimi arasında süren uzun yazışmalar nedeniyle kullanıma uygun olmayan asansör yapılandığından dolayı vatandaşların mağduriyeti devam ediyor. (Vedat Aydın-İLKHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi