Hastanedeki büyük kavga

Ölen koronavirüs hastasının yakınları polis ve sağlık çalışanlarına saldırdı. Kavgada, 4 polis yaralandı, polis aracı ve hastane camları kırıldı.

Haberler 24.07.2021 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda korona virüs nedeniyle hastanede 83 yandaki Nafiye Aydn kaybeden yaknlar, tepkilerini polis ve salk çalanlara saldrarak yanstt. Yaanan saldrda 4 polis yaralanrken, polis arac ve hastanenin camlar krld. Olayda iki saldrgan polis ekipleri tarafndan gözaltna alnd. Olaylar, güvenlik kamerasna yansd.

KORONAVRÜS TEDAVS

Olay, gece saatlerinde Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde meydana geldi. Sur ilçesinin krsal Ktlbl Mahallesindeki evinde koronavirüs tedavisi gören Nafiye Aydn, durumu arlanca yaknlarnn çard ambulansla hastaneye kaldrld. Hastanede tedaviye alnan Aydn, youn bakm ünitesinde tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak yaamn yitirdi.

ÖLÜM HABER ALININCA

Aydnn öldüü haberini alan yaknlarndan bazlar sinir krizleri geçirirken, bazlara da, taknlk yaparak, salk çalanlarna saldrd. Hastane bir anda büyük bir kavgaya sahne olurken, ihbar üzerine hastaneye polis ekipleri sevk edildi. Hasta yaknlar bu kez de kendilerini sakinletirmek isteyen polise de çöp kovas atarak tepki gösterdi.

O ANLAR KAMERADA

Hasta yaknlarna biber gazyla müdahale eden polis, takviye ekip istedi. Ksa sürede gelen ekipler kalabalk grubu datmaya çalt. Bu srada baz kiiler polis aracna da saldrp ön cam krd. Gruptaki G.T. ve C.B. gözaltna alnd. Grubun polise saldrmas ve gerginlik anlar ise güvenlik kamerasna yansd. Olaylarda 4 polis memurunun çeitli yerlerinden yaraland örenildi.

SALDIRI KINANDI

Huzur Salk ve Sosyal Hizmet çalanlar Sendikas Diyarbakr ubesinden olaya ilikin açklama yapld. Açklamada, Hasta yaknlar kalabalk olduundan olaylar büyümü, hastane güvenlik görevlilerinin yetersiz olmas sebebiyle takviye emniyet güçleri çarlm, polisler saldrganlar uzun uralar sonucu güçlükle durdurabilmitir. çok ükür olayda can kayb ve yaralanma olmamtr. Salk çalanlar olarak tedavi gören tüm hastalar kendi hastamz, kendi anne, baba ve kardelerimiz, ifa bulup taburcu olanlar mutluluumuz, kaybedilen canlar canmz ve acmzdr. Huzur-Sen olarak salkta iddet olaylarnn bitmesi için caydrcln olmas gerekmektedir ve iddetin her türlüsüne karyz. Yaanan olay knyoruz denildi.

TÜM KONFEDARASYONU

Tüm Konfederasyonu Diyarbakr l Bakanl tarafndan yaymlanan yazl basn açklamasnda, Salna kavumas için hastalar hastaneye getirilir. Salk çalanlar da her hastay iyiletirmek ve taburcu etmek için çalr. Fakat bu ii yapan insanlarn sürekli iddete maruz kalmalar ve sanki suçlu imi gibi davranlmas bizleri sabrn son noktasna getirmitir. denildi.

Salk çalanlarna iddetin deil saygnn konuulmas istenirken iddeti kabul etmenin asla düünülemez olduunun ifade edildii açklamada, Hastane güvenlik görevlilerinin yetersiz olmas sebebiyle takviye emniyet güçlerinin çarlmas bile bal bana utanç vesilesidir. Savaa gider gibi gelen bu kiileri polisler bile uzun uralar sonucu durdurabilmitir. Olayda can kayb ve yaralanma olmamas tek tesellimizdir. ifadelerine yer verildi.

Salkta iddet olaylarnn bitmesi için caydrcln olmas gerektiine vurgu yaplan açklamada, Aksi halde bu vurdumduymazlk insanlar salna kavuturmaya çalan salk çalanlarnn salnn tehlikeye atlmasn seyretmek olacaktr. Dicle üniversitesi hastanesinde yaanan bu olay knyor ve biran evvel yetkililerden caydrc düzenlemeler bekliyoruz. diye belirtildi.

Ana Sayfaya Git