Hastanedeki büyük kavga

Ölen koronavirüs hastasının yakınları polis ve sağlık çalışanlarına saldırdı. Kavgada, 4 polis yaralandı, polis aracı ve hastane camları kırıldı.

Hastanedeki büyük kavga

Diyarbakır’da korona virüs nedeniyle hastanede 83 yaşındaki Nafiye Aydın’ı kaybeden yakınları, tepkilerini polis ve sağlık çalışanlara saldırarak yansıttı. Yaşanan saldırıda 4 polis yaralanırken, polis aracı ve hastanenin camları kırıldı. Olayda iki saldırgan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olaylar, güvenlik kamerasına yansıdı.

KORONAVİRÜS TEDAVİSİ

Olay, gece saatlerinde Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi'nde meydana geldi. Sur ilçesinin kırsal Kıtılbıl Mahallesi'ndeki evinde koronavirüs tedavisi gören Nafiye Aydın, durumu ağırlaşınca yakınlarının çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedaviye alınan Aydın, yoğun bakım ünitesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

ÖLÜM HABERİ ALININCA

Aydın'ın öldüğü haberini alan yakınlarından bazıları sinir krizleri geçirirken, bazılara da, taşkınlık yaparak, sağlık çalışanlarına saldırdı. Hastane bir anda büyük bir kavgaya sahne olurken, ihbar üzerine hastaneye polis ekipleri sevk edildi. Hasta yakınları bu kez de kendilerini sakinleştirmek isteyen polise de çöp kovası atarak tepki gösterdi.

O ANLAR KAMERADA

Hasta yakınlarına biber gazıyla müdahale eden polis, takviye ekip istedi. Kısa sürede gelen ekipler kalabalık grubu dağıtmaya çalıştı. Bu sırada bazı kişiler polis aracına da saldırıp ön camı kırdı. Gruptaki G.T. ve C.B. gözaltına alındı. Grubun polise saldırması ve gerginlik anları ise güvenlik kamerasına yansıdı. Olaylarda 4 polis memurunun çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi.

SALDIRI KINANDI

Huzur Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Diyarbakır Şubesi’nden olaya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Hasta yakınları kalabalık olduğundan olaylar büyümüş, hastane güvenlik görevlilerinin yetersiz olması sebebiyle takviye emniyet güçleri çağrılmış, polisler saldırganları uzun uğraşlar sonucu güçlükle durdurabilmiştir. Çok şükür olayda can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Sağlık çalışanları olarak tedavi gören tüm hastalar kendi hastamız, kendi anne, baba ve kardeşlerimiz, şifa bulup taburcu olanlar mutluluğumuz, kaybedilen canlar canımız ve acımızdır. Huzur-Sen olarak sağlıkta şiddet olaylarının bitmesi için caydırıcılığın olması gerekmektedir ve şiddetin her türlüsüne karşıyız. Yaşanan olayı kınıyoruz" denildi.

TÜM İŞ KONFEDARASYONU

Tüm İş Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından yayımlanan yazılı basın açıklamasında, "Sağlığına kavuşması için hastalar hastaneye getirilir. Sağlık çalışanları da her hastayı iyileştirmek ve taburcu etmek için çalışır. Fakat bu işi yapan insanların sürekli şiddete maruz kalmaları ve sanki suçlu imiş gibi davranılması bizleri sabrın son noktasına getirmiştir." denildi.

Sağlık çalışanlarına şiddetin değil saygının konuşulması istenirken şiddeti kabul etmenin asla düşünülemez olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Hastane güvenlik görevlilerinin yetersiz olması sebebiyle takviye emniyet güçlerinin çağrılması bile başlı başına utanç vesilesidir. Savaşa gider gibi gelen bu kişileri polisler bile uzun uğraşlar sonucu durdurabilmiştir. Olayda can kaybı ve yaralanma olmaması tek tesellimizdir." ifadelerine yer verildi.

Sağlıkta şiddet olaylarının bitmesi için caydırıcılığın olması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, "Aksi halde bu vurdumduymazlık insanları sağlığına kavuşturmaya çalışan sağlık çalışanlarının sağlığının tehlikeye atılmasını seyretmek olacaktır. Dicle üniversitesi hastanesinde yaşanan bu olayı kınıyor ve biran evvel yetkililerden caydırıcı düzenlemeler bekliyoruz." diye belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz