Hastaneler yıkanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı kentte faaliyet yürüten hastanelerin bahçelerinde temizlik, dezenfekte çalışması yürüttü ve vatandaşların yoğun şekilde kullandıkları kaldırımlara kullanılmış atık eldiven ile maskeler için çöp kutuları yerleştirdi.

Haberler 09.09.2020 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs (Covid-19) salgnn yaylmasnn önüne geçmek amacyla kentte, bata denetimler olmak üzere çeitli çalmalar gerçekletirerek kamuya açk alanlar koruma altna almaya amaçlayan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, hastane bahçelerinde temizlik ve dezenfekte çalmas yürütüyor. Gündüz saatlerinde yaanan younluu göz önünde bulundurarak çalmalarn gece saatlerinde gerçekletiren çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl Temizlik ube Müdürlüü, ilk etapta kentte faaliyet yürüten hastanelerin bahçelerini deterjanl suyla ykad ve ykanan alanlar ardndan dezenfekte edildi.

KAMU HASTANELERNDE DEZANFEKTAN çALIMASI

Temizlik ve dezenfekte çalmalar, Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi, Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesi ile Az ve Di Hastalklar Hastanesinde yürütüldü. çalmalar kapsamnda hastanelerin acil ve poliklinik girileri, hasta bekleme salonlar ve otoparklar aktif mikrop sökücü, kir ve yüzey temizleyicilerle ykand.

KALDIRIMLARA ATIK MASKE VE ELDVEN KOVALARI YERLETRLD

Vatandalarn youn ekilde kullandklar (hastane çevreleri, eczane, al veri merkezleri, bankamatik önleri, PTT ubeleri ve Aile Salk Merkezleri) alan ile kaldrmlar tespit eden Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, pandeminin yaylmasnn ve kirliliin önüne geçmek için kentin farkl noktalarna 200 adet kullanlm atk eldiven ile maske çöp kovalar yerletirdi.

Temizlik ve dezenfekte çalmalarn periyodik ekilde sürdürecek olan çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl, vatandalar ve kurumlardan gelecek talepleri de göz önünde bulundurarak ihtiyaç duyulan alanlarda çalma yürütecek.

Gece saatlerinde yürütülen temizlik ile dezenfekte çalmasyla karlaan vatandalar yaplan ilemlerden dolay Diyarbakr Büyükehir Belediyesine ve emek veren personele teekkür etti.

Ana Sayfaya Git