Hastanelerimize sahip çıkmalıyız!

D.Ü Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti.

Haberler 31.03.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Yerel Gazeteciler Dernei Bakan Ömer Büyüktimurla hastanede yaanan sorunlar ve buna dair çözüm önerelerinin konuulduu görümede, Prof. Dr. Mehmet Akda destek istedi. Büyüktimur, STK, kanaat önderleri, yazarçizer, gazeteciler olarak üniversitemize sahip çkmamz gerekiyor. Üniversitemizde eitim ve öretim dnda salk alannda da tez elden bir bütünlük gelitirerek yetkili makamlar da harekete geçirip üniversite hastanemizin yenilenmesini istiyoruz dedi

Dicle Üniversitesi (D.Ü) Tp Fakültesi Hastaneleri Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda ve beraberindekiler Güneydou Yerel Gazeteciler Derneine nezaket ziyaretinde bulundu. Hastanede yaanan sorunlara dair çözüm önerilerinin konuulduu görümede Dernek Bakan Ömer Büyüktimur, bölgenin ve Ortadounun salk üssü olan D.Ü Hastanelerinde yenileme çalmalarnn yaplmasn beklediklerini söyledi.

ÜNVERSTEMZ SAHPLENMELYZ

Büyüktimur, Dicle Üniversitesi bizim ve Diyarbakrmzndr. Güneydouda salk üssü olarak hizmet veriyor. Zaman zaman gerek siyasi gerekse de ideolojik skntl dönemler yaand ama üniversitemizin imdi geldii noktada artk huzur, bar ve kardeliin yan sra kendi faaliyetlerinde üstün seviyede olmasn istiyoruz. STK, kanaat önderleri, yazarçizer, gazeteciler olarak üniversitemize sahip çkmamz gerekiyor. Üniversitemizde eitim ve öretim dnda salk alannda da tez elden bir bütünlük gelitirerek yetkili makamlar da harekete geçirip üniversite hastanemizin yenilenmesini istiyoruz. Salk üssü olan bir kentin mevcut hastanesi atl bir noktaya gelmitir. Kullanlamayacak duruma gelen hastanenin yenilenmeye ihtiyac vardr. Ortak irade ortaya konulmasn bekliyoruz. Hastanemizi marka haline getirip, belli bir görev üstlenerek reklamn yapmamz gerekiyor dedi.

DERNEK OLARAK DESTEE HAZIRIZ

Diyarbakr için yaplacak tüm çalmalara dernek olarak destek verdiklerini ve vermeye de devam ettiklerini dile getiren Büyüktimur, Dicle üniversitesi sadece Diyarbakra bakmyor, bölgenin 11 iline ve Ortadou ülkelerine de hizmet veriyor. Üniversite salk turizmi açsnda bir kazanmdr, arttrlmas için yeni bir hastane gereklidir. Kou sistemi uygun deildir. vedilikle yeni bir hastane binasnn yaplmasn istiyoruz. Ortaya çkan olumsuzluklar bertaraf etmek ve algy deitirmek için hastanenin daha yürütebilir bir yapda olmas gerekiyor. Dicle Üniversitesinin hem salk hem de eitim ve öretim ile ilgili yaad olumsuzluklar herkesin kafasnda yer alm, alglar deitirmemiz gerekiyor. Güneydou Yerel Gazeteciler Dernei olarak bu konuda gerekli sorumluluu üslenmek istiyoruz. Diyarbakra hitap eden yayn kurulularnn bir çat olduumuz için ehrin tüm dinamiklerine kar sorumluluk üstlenip, yardmc olmak istiyoruz. Tan altna elimizi deil, gövdemizi koymaya hazrz. Kent için ideolojik ve siyasi olmayacak tamamen ehrin gelimesi için milliyetçilik duygusunun olumas gerekiyor. Bu kent sahipsiz deil. Dicle Üniversite Hastaneleri Bahekimi ile sorun ve çözüm önerilerine dair görütük. Yeni bir yönetim, yeni bir zihniyet, yeni bir yapya herkesin sahip çkmas gerekiyor diye konutu.

HASTANEMZE KATKI SUNULMASINI BEKLYORUZ

D.Ü Tp Fakültesi Hastaneleri Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda ise unlar söyledi; Hastanelerimiz Diyarbakr ili bata olmak üzere, Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesine yaklak 50 yla yakn hizmet vermeye devam ediyor. Hastanelerimizin toplam bin 218 yatak kapasitesi, 3 bin 861 salk ve destek hizmetleri personeli ile 10 milyona yakn bölge halkna salk hizmeti sunan en büyük salk kampusuyuz. Ameliyathanelerde ise aylk ortalama 14 bin hastann orta ve büyük ölçekte ameliyatlarn gerçekletirerek salklarna kavumalarn salyoruz, yaplamayan birçok ameliyat baaryla gerçekletiriliyor. Göreve geldiimizden bu yana gece gündüz demeden yönetim olarak hastalarmza ve çalanlarmza daha iyi hizmet vermek için youn bir çalma içindeyiz. Gerek STK ve gerekse toplumun tüm katmanlarndan hastanelerimize katk sunmalar için destek bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git