Hastanelerimize sahip çıkmalıyız!

D.Ü Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti.

Hastanelerimize sahip çıkmalıyız!

Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Ömer Büyüktimur'la hastanede yaşanan sorunlar ve buna dair çözüm önerelerinin konuşulduğu görüşmede, Prof. Dr. Mehmet Akdağ destek istedi. Büyüktimur, “STK, kanaat önderleri, yazarçizer, gazeteciler olarak üniversitemize sahip çıkmamız gerekiyor. Üniversitemizde eğitim ve öğretim dışında sağlık alanında da tez elden bir bütünlük geliştirerek yetkili makamları da harekete geçirip üniversite hastanemizin yenilenmesini istiyoruz” dedi

Dicle Üniversitesi (D.Ü) Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ ve beraberindekiler Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Hastanede yaşanan sorunlara dair çözüm önerilerinin konuşulduğu görüşmede Dernek Başkanı Ömer Büyüktimur, bölgenin ve Ortadoğu’nun sağlık üssü olan D.Ü Hastanelerinde yenileme çalışmalarının yapılmasını beklediklerini söyledi.

ÜNİVERSİTEMİZİ SAHİPLENMELİYİZ

Büyüktimur, “Dicle Üniversitesi bizim ve Diyarbakır’ımızındır. Güneydoğu’da sağlık üssü olarak hizmet veriyor. Zaman zaman gerek siyasi gerekse de ideolojik sıkıntılı dönemler yaşandı ama üniversitemizin şimdi geldiği noktada artık huzur, barış ve kardeşliğin yanı sıra kendi faaliyetlerinde üstün seviyede olmasını istiyoruz. STK, kanaat önderleri, yazarçizer, gazeteciler olarak üniversitemize sahip çıkmamız gerekiyor. Üniversitemizde eğitim ve öğretim dışında sağlık alanında da tez elden bir bütünlük geliştirerek yetkili makamları da harekete geçirip üniversite hastanemizin yenilenmesini istiyoruz. Sağlık üssü olan bir kentin mevcut hastanesi atıl bir noktaya gelmiştir. Kullanılamayacak duruma gelen hastanenin yenilenmeye ihtiyacı vardır. Ortak irade ortaya konulmasını bekliyoruz. Hastanemizi marka haline getirip, belli bir görev üstlenerek reklamını yapmamız gerekiyor” dedi.

‘DERNEK OLARAK DESTEĞE HAZIRIZ’

Diyarbakır için yapılacak tüm çalışmalara dernek olarak destek verdiklerini ve vermeye de devam ettiklerini dile getiren Büyüktimur, “Dicle üniversitesi sadece Diyarbakır’a bakmıyor, bölgenin 11 iline ve Ortadoğu ülkelerine de hizmet veriyor. Üniversite sağlık turizmi açısında bir kazanımdır, arttırılması için yeni bir hastane gereklidir. Koğuş sistemi uygun değildir. İvedilikle yeni bir hastane binasının yapılmasını istiyoruz. Ortaya çıkan olumsuzlukları bertaraf etmek ve algıyı değiştirmek için hastanenin daha yürütebilir bir yapıda olması gerekiyor. Dicle Üniversitesi’nin hem sağlık hem de eğitim ve öğretim ile ilgili yaşadığı olumsuzluklar herkesin kafasında yer almış, algıları değiştirmemiz gerekiyor. Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği olarak bu konuda gerekli sorumluluğu üslenmek istiyoruz. Diyarbakır’a hitap eden yayın kuruluşlarının bir çatı olduğumuz için şehrin tüm dinamiklerine karşı sorumluluk üstlenip, yardımcı olmak istiyoruz. Taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymaya hazırız. Kent için ideolojik ve siyasi olmayacak tamamen şehrin gelişmesi için milliyetçilik duygusunun oluşması gerekiyor. Bu kent sahipsiz değil. Dicle Üniversite Hastaneleri Başhekimi ile sorun ve çözüm önerilerine dair görüştük. Yeni bir yönetim, yeni bir zihniyet, yeni bir yapıya herkesin sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.

‘HASTANEMİZE KATKI SUNULMASINI BEKLİYORUZ’

D.Ü Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ ise şunları söyledi; “Hastanelerimiz Diyarbakır ili başta olmak üzere, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine yaklaşık 50 yıla yakın hizmet vermeye devam ediyor. Hastanelerimizin toplam bin 218 yatak kapasitesi, 3 bin 861 sağlık ve destek hizmetleri personeli ile 10 milyona yakın bölge halkına sağlık hizmeti sunan en büyük sağlık kampusuyuz. Ameliyathanelerde ise aylık ortalama 14 bin hastanın orta ve büyük ölçekte ameliyatlarını gerçekleştirerek sağlıklarına kavuşmalarını sağlıyoruz, yapılamayan birçok ameliyat başarıyla gerçekleştiriliyor. Göreve geldiğimizden bu yana gece gündüz demeden yönetim olarak hastalarımıza ve çalışanlarımıza daha iyi hizmet vermek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Gerek STK ve gerekse toplumun tüm katmanlarından hastanelerimize katkı sunmaları için destek bekliyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz