Hava destekli çete baskını!

"Koyunlar" isimi verilen helikopter destekli operasyonda 35 kişi gözaltına alındı. 300 polis katılırken, 5 Nisan’da bir kişinin ölümüyle sonuclanan kahvehane taranması olayının da failleri olduğu belirlendi.

Haberler 29.04.2022 - 02:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Diyarbakrda haksz kazanç elde etmek amacyla kasten adam öldürme, yama, tefecilik, rüvet, ihaleye fesat kartrma, kasten yaralama ve tehdit suçlarn iledikleri iddia edilen ve Koyunlar isimi verilen ve 300 polisin katlmyla gerçekletirilen operasyonda, 35 kii gözaltna alnd. Operasyon srasnda kaçan suç örgütünün lideri olduu öne sürülen C. K. polis helikopteri tarafndan tespit edilerek tarlada yakalanrken, gözaltna alnanlarn sorgulanmasna baland.

C. BASAVCILIININ SORUTURMASI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Mustafa çelenk koordinesinde yürütülen soruturma kapsamnda, Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekipleri, 6 ay süren çalmada, i adam kimliine bürünerek galericilik, arazi, ihale ve inaat ileri gibi sektörlerde etkili olan ancak haksz kazanç elde etmek amacyla kasten öldürme, yama, tefecilik, rüvet, 6136 Sayl Kanuna Muhalafeter, ihaleye fesat kartrma, kasten yaralama ve tehdit suçlarn ileyen Koyunlar isimli silahl suç örgütü deifre edildi.

300 POLSN KATILIMIYLA OPERASYON

Tespit edilen suç örgütü lideri ve üphelilerin adreslerine 300 polisin katlmyla hava destekli operasyon gerçekletirildi.
Operasyonda suç örgüt lideri Cengiz K. kaçmaya çalrken polis helikopterinden tarlada tespit edildi. Cengiz K., ekiplerin yönlendirilmesiyle çamura batm ekilde yakaland.

POLS HELKOPTER GÖRÜNTÜLED
Örgütün yöneticilerinden biri ise operasyon srasnda evde halnn içinde sarl halde bulundu. Toplamda 35 üphelinin gözaltna alnd operasyonda yaplan aramalarda, 29 ruhsatsz tabanca, 7 tüfek, 1086 fiek, çok sayda çek, senet ve tapu ele geçirildi. üphelilerin evlerinde, i yerlerinde ve araçlarnda yaplan aramalar devam ediyor.

KAHVEHANE SALDIRISININ FALLER
üphelilerin, Diyarbakrda yaklak bir ay önce halkn youn olarak bulunduu cadde üzerindeki kahvehane saldrsnda 1 kiiyi öldürdükleri, kymetli arazi satlar için arazi sahiplerini silahla tehdit edip bask yaptklar, ayrca haksz kazanç elde etmek üzere madurlarn Ankarada sahibi olduklar otele yönelik silahl saldr düzenledikleri, deerli arsalarla ilgili yaplan ihalelere fesat kartrarak ihaleyi alanlar tehdit ederek darp ettikleri, kamu kurumlarnda yaplan ilerde kamu görevlilerine nüfuz ederek, usulsüz ilemlerin gerçeklemesi için rüvet verdikleri tespit edildi. üpheliler emniyete götürülürken, gözalt saysnn artabilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git