Hayali tetkik!

Gazi Yaşargil'de test yaptıran vatandaşa SGK’dan gelen mesaj, "Devlet SGK'yi soyuyor mu" sorusunu gündeme getirdi. Hastaya yapılmayan "tetkik ve ilaç tedavisinin" uygulandığını şeklinde işlem yapıldığı belirlendi.

Haberler 18.08.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs üphesiyle hastaneye bavurup, test yaptran vatandaa SGKdan 175,89 Türk liras tutarnda fatura ödendii mesaj gönderildi. Test sonucunu örenmek için e-nabz sistemine giren vatanda, kendisine çok sayda ilaç tedavisi yaplm gibi ilemleri görünce akna döndü. ddiaya göre Koronavirüs dnca hasta kabul edemeyen hastanelerin döner sermayesiz kalnca test için müracaat eden hastalara hayali ilemler yaparak, SGKdan para alma yoluna gidildii belirtiliyor.

YALNIZCA SÜRÜNTÜ TEST YAPILDI

Murat Bozkurt isimli vatanda, ba ars ve yüksek ate ikayetiyle 6 Austos tarihinde Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine Koranavirüs testi yaptrmak için bavurdu. Saatlerce süren kuyruk srasndan sonra yanlzca sürüntü testi yaplan Bozkurt, daha sonra doktor tavsiyesiyle evine gönderildi.

SSTEME BAKINCA AKINLIINI GZLEYEMED

Kendisinden Kovid-19u tehis etmede kullanlan PCR testi için kan alnmadn belirten Bozkurt, durumdan oldukça rahatsz olduunu ve ertesi gün sürüntü testinin sonucunu örenmek için e-nabz sistemine baknca akna döndüünü söyledi. Negatif çkan test sonucuna sevinemediini ifade eden Bozkurt, hastanenin kendisine çok sayda ilem yapm gibi iirilmi listeyle karlatn aktard.

Sistem oku yaayan Bozkurta ilerleyen günlerce SGKdan da Sayn Murat Bozkurt, bu bir bilgilendirme mesajdr. 06.08.2020 tarihinde Salk Bakanl Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi isimli salk kuruluundan alm olduunuz tedavi için kurumumuzca 175,89 TL karlanmtr. ikyetlerinizi ALO 170 çar merkezimize bildiriniz. Salkl günler dileriz eklinde mesaj gönderildi.

HATA KABUL EDLD, ANCAK DÜZELTLMED

Bir eylerin yanl gittiini anlayan Bozkurt, hatann düzeltilmesi için test için gittii hastaneyi arad. Hastaneden kendisine iletilen mesajda ise Hastanemiz kaytlarnda yaplan kontrol sonucu hasta bavuru saysnn fazla olmas ve yaanan younluk nedeniyle yanl girilmi ilemler olduu tespit edilmi olup, gerekli düzeltmeler yaplmtr denildi.

DÖNER SERMAYE OLMAYINCA HAYAL LEMLER YAPILIYOR

Bozkurt, yapt açklamada, 17 Austos itibariyle e-nabz sisteminde düzelmenin hala yaplmadn belirterek, döner sermayenin olmamas nedeniyle test için gelen hastalarn resmi kurumlarna hayali ilemler yaplm gibi faturalar gönderildiine dikkati çekti.

TEST VE TEDAV ÜCRETSZ DEL M?

Koronavirüs testinin hastalk tedavisinin Salk Bakanlnca ücretsiz karlandn hatrlatan Bozkurt, Hastanede bana yalnzca sürüntü testi dnda bir ey yapmadlar. Sonrada beni eve gönderdiler. Ertesi günü test sonucunu örenmek için E-nabz sistemime baktmda çok sayda ilem yapldn gördüm. SGK ise bana 175,89 TL kuruma ödeme yapldn belirten bir mesaj gönderdi. Yanl düzetmek için resmi kurumlara yapt müracaatta ie yaramad. Hala sistemimde bu ilemler duruyor. Hata düzeltilmedi ve bilgilendirici bir mesaj tarafma ulamad dedi.

Ana Sayfaya Git