Hayali tetkik!

Gazi Yaşargil'de test yaptıran vatandaşa SGK’dan gelen mesaj, "Devlet SGK'yi soyuyor mu" sorusunu gündeme getirdi. Hastaya yapılmayan "tetkik ve ilaç tedavisinin" uygulandığını şeklinde işlem yapıldığı belirlendi.

Hayali tetkik!

Koronavirüs şüphesiyle hastaneye başvurup, test yaptıran vatandaşa SGK’dan 175,89 Türk lirası tutarında fatura ödendiği mesajı gönderildi. Test sonucunu öğrenmek için e-nabız sistemine giren vatandaş, kendisine çok sayıda ilaç tedavisi yapılmış gibi işlemleri görünce şaşkına döndü. İddiaya göre Koronavirüs dışınca hasta kabul edemeyen hastanelerin döner sermayesiz kalınca test için müracaat eden hastalara hayali işlemler yaparak, SGK’dan para alma yoluna gidildiği belirtiliyor.

YALNIZCA SÜRÜNTÜ TESTİ YAPILDI

Murat Bozkurt isimli vatandaş, baş ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle 6 Ağustos tarihinde Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine Koranavirüs testi yaptırmak için başvurdu. Saatlerce süren kuyruk sırasından sonra yanlızca sürüntü testi yapılan Bozkurt, daha sonra doktor tavsiyesiyle evine gönderildi.

SİSTEME BAKINCA ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Kendisinden Kovid-19’u teşhis etmede kullanılan PCR testi için kan alınmadığını belirten Bozkurt, durumdan oldukça rahatsız olduğunu ve ertesi gün sürüntü testinin sonucunu öğrenmek için e-nabız sistemine bakınca şaşkına döndüğünü söyledi. Negatif çıkan test sonucuna sevinemediğini ifade eden Bozkurt, hastanenin kendisine çok sayıda işlem yapmış gibi şişirilmiş listeyle karşılaştığını aktardı.

Sistem şoku yaşayan Bozkurt’a ilerleyen günlerce SGK’dan da “Sayın Murat Bozkurt, bu bir bilgilendirme mesajıdır. 06.08.2020 tarihinde Sağlık Bakanlığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi isimli sağlık kuruluşundan almış olduğunuz tedavi için kurumumuzca 175,89 TL karşılanmıştır. Şikâyetlerinizi ALO 170 çağrı merkezimize bildiriniz. Sağlıklı günler dileriz” şeklinde mesaj gönderildi.

HATA KABUL EDİLDİ, ANCAK DÜZELTİLMEDİ

Bir şeylerin yanlış gittiğini anlayan Bozkurt, hatanın düzeltilmesi için test için gittiği hastaneyi aradı. Hastaneden kendisine iletilen mesajda ise “Hastanemiz kayıtlarında yapılan kontrol sonucu hasta başvuru sayısının fazla olması ve yaşanan yoğunluk nedeniyle yanlış girilmiş işlemler olduğu tespit edilmiş olup, gerekli düzeltmeler yapılmıştır” denildi.

“DÖNER SERMAYE OLMAYINCA HAYALİ İŞLEMLER YAPILIYOR”

Bozkurt, yaptığı açıklamada, 17 Ağustos itibariyle e-nabız sisteminde düzelmenin hala yapılmadığını belirterek, döner sermayenin olmaması nedeniyle test için gelen hastaların resmi kurumlarına hayali işlemler yapılmış gibi faturalar gönderildiğine dikkati çekti.

“TEST VE TEDAVİ ÜCRETSİZ DEĞİL Mİ?”

Koronavirüs testinin hastalık tedavisinin Sağlık Bakanlığınca ücretsiz karşılandığını hatırlatan Bozkurt, “Hastanede bana yalnızca sürüntü testi dışında bir şey yapmadılar. Sonrada beni eve gönderdiler. Ertesi günü test sonucunu öğrenmek için E-nabız sistemime baktığımda çok sayıda işlem yapıldığını gördüm. SGK ise bana 175,89 TL kuruma ödeme yapıldığını belirten bir mesaj gönderdi. Yanlışı düzetmek için resmi kurumlara yaptığı müracaatta işe yaramadı. Hala sistemimde bu işlemler duruyor. Hata düzeltilmedi ve bilgilendirici bir mesaj tarafıma ulaşmadı” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler