Haydi aşıya!

Diyarbakır Sivil Toplum Pandemi Koordinasyonu Ulucami önünde basın açıklaması yaparak halka 'Aşı yaptırın' çağrısı yaptı.

Haberler 01.07.2021 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Covid-19 salgn ile mücadele kapsamnda Türkiyede balatlan alama çalmamalar devam ediyor. Pfizer/BioNTech alarnn teslimatyla birlikte alama program da hz kazand. Diyarbakr bata olmak üzere bölge kentlerinin alama oran bat illerine göre oldukça düük. Diyarbakr Sivil Toplum Pandemi Koordinasyonu Ulucami önünde basn açklamas yaparak halka A yaptrn çars yapt.

Aralarnda salkçlar, siyasi partiler, meslek odalar ve sivil toplum kurulular temsilcilerinin bulunduu Sivil Toplum Pandemi Koordinasyonu Da Kap Ulucami önünde a ile ilgili basn açklamas yapt. Açklamaya Ticaret Sanayi Odas (DTSO) Bakan Mehmet Kaya, Diyarbakr Tabipler Odas Bakan Elif Turan, Diyarbakr Baro Bakan Nahit Eren, Siyasi Partilerin l Bakanlar, HD Diyarbakr ube Bakan Abdullah Zeytunun bulunduu çok sayda sivil toplum kuruluu temsilcisi katld. Açklamann yaplaca alanda polis youn önlem ald.

TURAN: DYARBAKIR VE BÖLGE KENTLER SON 10 L ARASINDA

Sivil Toplum Pandemi Koordinasyonu adna açklamay okuyan Diyarbakr Tabipler Odas Bakan Elif Turan, alarn günümüzde tp alannda kullanlan en güvenli ve en etkili tbbi uygulamalar olduuna dikkat çekti. Salgnla mücadelede alama tekniinin, karantina ve izolasyon ile birlikte kullanlan temel yöntemlerden biri olduunu ifade eden Turan, Diyarbakr ve çevre illerinde alama oranlar ülkenin geri kalanna göre önemli ölçüde düüktür. Bölge illeri birçok parametrede olduu gibi alamada da son 10u oluturmaktadr. Bölgemizdeki a tereddüdünün yükseklii yadsnmamal, bu tereddüttü ykmaya yönelik çalmalara hz verilmelidir. Sürecin effaf bir ekilde yürütülmesi ve emek/meslek örgütlerinin de kararlara dhil edilmesi, toplumda aya kar güvensizliini gidermek için hayati olacaktr dedi.

AI KISIRLIK YAPAR SÖYLEM DORU DEL

Hlihazrda yaplan alamalarn bilimsel süreçlerden geçmi ve öncelikle güvenirliliinden emin olunarak piyasaya sürüldüünü belirten Turan, yaygn bir ekilde anlatlan Ann ksrlk yapt , Ann manyetik cihazlar içerdii bilgilerinin tamamiyle dezanformasyon olduunu söyledi. Bugün Koranavirus youn bakmlarnda yatanlarn büyük ksmnn alanmam olanlardan olutuunu hatrlatan Turan, alananlarda hastaln çok daha hafif geçtiine dikkat çekti.

AI HASTALIIN ETKSN KIRIYOR

Bilimsel çalmalarn, ann hastal kötü geçirme ihtimalini büyük oranda ortadan kaldrdn gösterdiini hatrlatan Turan, unlar söyledi: Buna bir örnek de ülkemizdeki salk çalanlarnn pandemide yaadklar ile gösterilebilinir. Alama öncesi bir ylda 400e yakn salk çalan hayatn kaybetmitir. Toplumda hastaln azaldnn düünüldüü zamanlarda dahi salk çalanlar Covid ile karlamaya devam etmektedir. Alama sonrasnda bu dramatik süreç krlmtr. Bu ölümlerin büyük çounluunun alama ile durdurulabilir olduu görülmektedir. Toplumsal baklk için en az %80-90 gibi bir alama oranna ulalmas gerektii uzmanlar tarafndan dile getirilmektedir. Hastaln yaylmas yavalatlmadkça yeni varyantlar ortaya çkmaktadr. çeitli ülkelerde çkan yeni mutasyonlar ancak ve ancak etkili bir alama ile engellenebilir.

AI YAPTIRIN çARISI

A oranlarn arttrarak sevdiklerimizi ve toplumumuzu koruyabiliriz. Aya getirilen eletirilerin hiçbir bilimsel temelinin olmadn, tamamyla söylencelerden ibaret olduunu her yerde anlatarak, a yaptrmayan tüm tandklarmz ann etkileri ve güvenirlilii konusunda ikna ederek bu hastal azaltabilir, Covid-19 pandemisinden kurtulabiliriz. Herkesi alanmaya ve ann önemini anlatmaya çaryoruz. Bir kez daha yeniliyoruz; A candr, hayat kurtarr! Tedirgin olma, a ol!.

YALANLARA NANMAYIN

Diyarbakr Ticaret Odas Bakan Mehmet Kaya da, ann kolay ulalabilir olduunu ve kentin birçok noktasnda ücretsiz ve randevusuz yaplabildiini, sosyal medya üzerindeki hurafelere ve yalanlara inanlmamas gerektiini belirterek, Diyarbakrn a rakamnn bu kadar düük olmas, bizi endielendiriyor. ki nedenle endielendiriyor, halen tehlikenin geçmediini toplumun bilmesi gerekiyor. Halen insanlarmz ölüyor, halen insanlarmz youn bakmda. Biz eer alamay yapmazsak i yerlerimiz de kapanacak ve yeniden yasaklar dönemine geçeceiz. Burada biz Diyarbakrdaki sivil toplum kurulular ve siyasi parti temsilcileri olarak vatandalarmza unu söylüyoruz; kesinlikle güvenirlik içerisinde anz olunuz. Ann söylenen hiçbir yan etkisi yoktur. A olmazsak, oluabilecek durumlar çok iyi bilmemiz gerekiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git