Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezinde denetim

Diyarbakır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı ile Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu ve gönüllü üyelerinden oluşan heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu.

Haberler 11.05.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Doa Koruma ve Milli Parklar ube Müdürlüü ekipleri, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanl ile HAYTAP gönüllülerinden oluan heyet, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Hayvan Bakm Evi ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu. nceleme srasndan heyetle yakndan ilgilenen Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Salk ler Daire Bakan Hikmet Güne, merkezin ileyii ve yaplan çalmalar hakknda bilgi verdi.

HAYVAN BAKIM MERKEZ

Barnakta yaplan incelemelerin ardndan bilgi veren Güne, bugün merkezin çalmalarn payda kurumlara göstermek amacyla böyle bir denetim gerçekletirildiini söyledi. Güne, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan, Doa Koruma ve Milli Parklar ube Müdürlüü ekipleri, Hayvan Haklar Federasyonu ve yeni kurulan Hayvan zleme Komitesi bugünkü çalmalarmz yerinden incelediler. Arkadalarmzn yapm olduu çalmalar yerinde gördüler. Gelen heyet ile birlikte ilerde yaplacak çalmalar hakknda karlkl fikir alveriinde bulunduk. Bundan sonraki süreçte beraber çalmalar yapmak istiyoruz dedi.

DENETMDE BULUNULDU

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Prof. Dr. M. Aydn Ketani ise, Üniversite olarak sokak hayvanlarn izleme komisyonu oluturduk. Bu komisyon Türkiyedeki komisyonlardan bamsz ve ender bir komisyondur. Bu komisyon sadece hayvan tedavisi için deil, özellikle günümüzde yaadmz pandemiye bal olarak sahipsiz sokak hayvanlarnn beslenme sorunlar da ortaya çkt. Bu beslenme sorunlarn gidermeye çalan belediyemizin yannda HAYTAP gibi gönüllü hayvan severler de bu ie ba koymular. Yine sahipsiz hayvanlarn yannda çeitli hayvanseverlerin alp da belirli bir süreçten sonra sokaa brakt hayvanlarda bulunmaktadr. Bizlerin de bunlara sahip çkmamz gerekmektedir. Bizlerle beraber Doa Koruma ve Milli Parklar ube Müdürlüü ile gönüllü hayvanseverlerimizle bu ii yürütmeyi amaçlyoruz diye konutu.

HAYVAN HAKLARINA RAYET

Hayvan Bakm ve Rehabilitasyon Merkezindeki çalmalar inceleyen ve denetleyen HAYTAP Diyarbakr temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, yaplan çalmalar yerinde incelediklerini ve bunlar basnla paylamak istediklerini belirterek, Burada bulunan hayvanlarn durumlarn iyi olduunu bizzat göstermek istedik. Bunun için böyle bir çalma gerçekletirdik. Baz insanlar sürekli olarak Diyarbakrdaki barnan kötü olduunu lanse etmektedirler. Böyle bir eyin olmadn bizzat görmenizi istedik. Ne amaçla yaptklarn bilmiyoruz. Barnan kötü olduunu iddia edenler bizzat buraya gelsinler kendileri ile birlikte çalmalar yapmak istiyoruz eklinde konutu.

Yaplan incelemelerin ardndan heyet bölgeden ayrld

Ana Sayfaya Git