Hayvan otlatma kavgası; 2 ölü!

Kayapınar ilçesinde hayvan otlatma meselesinden çıkan silahlı kavgada yaralanan genç ile kalp krizi geçiren annesi öldü.

Haberler 27.05.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda hayvan otlatma tartmas nedeniyle iki aile arasnda çkan silahl kavgada Nevab Salamboa (27) öldürüldü. Olu gözü önünde vurulan anne Necla Salamboa (50) da kalp krizi geçirerek, hayatn kaybetti. Olayn ardndan kavgaya karan 11 kii gözaltna alnd, 11 tüfek ve 4 tabanca ele geçirildi.

HAYVAN OTLATMA KAVGASI

Olay, önceki gün akam Kayapnar ilçesi krsal Sakulak Mahallesinde meydana geldi. M.G. ve A.G. arasnda hayvan otlatma nedeniyle çkan tartmaya her iki ailenin fertleri de dahil oldu. Büyüyen tartma ksa sürede silahl kavgaya dönütü. Kavgada, Nevab Salamboa vurularak ar yaraland. Olunun vurulduu gören anne Necla Salamboa da kalp krizi geçirdi.

OLU VURULDU, ANNE KRZ GEçRD

hbar üzerine olay yerine çok sayda Jandarma komando timleri ile salk ekipleri sevk edildi. Anne ve olu ambulanslarla hastaneye götürüldü. Ancak Nevab Salamboa ile annesi Necla Salamboa yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak yaamn yitirdi.

ÜPHEL 11 K GÖZALTINA ALINDI

Olayn ardndan mahallenin giri -çknda güvenlik önlemleri alan jandarma, kavgaya karanlardan 2sini saklandklar kümeste, 9unu da farkl adreslerde yakalad. 11 üpheli gözaltna alnrken, adreslerinde yaplan aramada 11 tüfek, biri kurusk, 4 tabanca ile çok sayda mermi, fiek ve kasatura ele geçirildi.

Öte yandan kavgaya karanlara ayrca sosyal mesafe kuralln ihlal ettikleri için idari para cezas verildi.

Ana Sayfaya Git