Hayvanlar açlıktan öldü

Diyarbakır Barosu, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 300-400 bakıma muhtaç sokak hayvanının, sokağa salınarak ölüme terk edildiğini açıkladı. Salınan hayvanların çoğu öldü.

Haberler 30.01.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kayymla yönetilen Büyükehir Belediyesine bal Hayvan Bakm ve Rehabilitasyon Merkezi, barnakta bulunan 15 ampüte hayvan dnda geri kalan bakma muhtaç sokak hayvanlarn kontrolsüz bir ekilde sokaa salarak ölüme terk etti. Barnaktan salnan hayvanlarn çou açlktan öldü. Açlktan ölen, can çekien hayvanlara ait görüntüler sosyal medyada paylalarak, gündem oluturuldu.

BARO VE HAYTAP HAREKETE GEçT

Görüntülerin sosyal medyada yaynlanmasnn ardndan Diyarbakr Barosu Hayvan Haklar Merkezi ile Hayvan Haklar Federasyonu (HAYTAP) Diyarbakr Temsilcilii hareket geçti. Diyarbakr Barosu avukatlarndan Cihan Kaya, Yasemin Aslm, Ayten Özan ve ve Hayvan Haklar Federasyonu (HAYTAP) temsilcisi Sevgi Ekmekçilerden oluan heyet Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakan Muhammed Kasm Aydnla görütü.

400 HAYVAN ÖLÜME TERK EDLD

Heyetle görüen Salk leri Daire Bakan Muhammed Kasm Aydn, 15 ampüte hayvan dnda geri kalan 300-400 aras bakma muhtaç hayvann salverildiini dorulad. Hayvanlarn salverilmesini Hayvan Bakm ve Rehabilitasyon Merkezinin yenilenecek olmas gerekçesine dayandrd.

BU OLAY EN AIR HAYVAN HAKKI HLALDR

Konuya ilikin yaplan yazl açklamada, bakma muhtaç hayvanlarn salverilmesine sert tepki gösterildi. Barnak diye anlan tesisin resmi adnn Hayvan Bakm ve Rehabilitasyon Merkezi olduu hatrlatlan açklamada, Burada yalnzca bakma muhtaç, hasta, sakat, yavru, darda hayatn devam ettiremeyecek olan hayvanlar bulunmaktadr. Bu hayvanlarn dar salnmas ölüme terk edilmeleri anlamna gelmektedir. Belediye ile yaplan görümede salnan hayvanlarn derhal geri toplanaca sözü alnmsa da bu söz tutulmam, paylalan vahim görüntülerden de anlalaca üzere hayvanlarn bir ksm ölmü, kalanlar ise ölümle pençelemektedir. Bu olay en ar hayvan hakk ihlalidir denildi.

YETKL KLER HAYVAN HAKLARINDAN BHABER

Sorumlular hakknda ilem balatlmas çars yaplan açklamada u ifadeler yer ald: Bunun Hayvan Bakm ve Rehabilitasyon Merkezinin yenilenme gerekçesiyle yaplmas ise ayr bir vahamettir. Nitekim bakma muhtaç hayvanlar için yaplan bir tesis, koruma altnda olan hayvanlarn ölüme gönderilmesine gerekçe yaplmtr. Bu, yetkili kiilerin hayvan haklarndan ne kadar bihaber olduklarn da ortaya net bir ekilde koymutur.

SORUMLULAR HAKKINDA SUç DUYURUSU

Hayvanlar korumakla görevli kamu görevlileri tarafndan gerçekletirilen vahim eyleme dair Merkezimizce suç duyurusu, disiplin soruturmas ve ayrca 5199 sayl yasa kapsamnda para cezas ile tecziyelerine yönelik bavuruda bulunulmutur. Eylemi gerçekletiren kamu görevlileri hakknda idari ve hukuki ilem yaplmas talebimizin yannda durumun aciliyeti bakmndan salnan tüm hayvanlarn derhal toplanmas ve acil tbbi müdahalede bulunulmal.

Ana Sayfaya Git