HDP’den istiyorum!

Anne Solmaz Öğrünç "HDP oğlumu götürüp, PKK'ya verdi. Çocuğumu HDP'den istiyorum"

Haberler 27.11.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr anneleri, daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetini kararllkla sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 451inci gününde sürüyor.

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için gelerek eylemi sürdüren anne Solmaz Örünç, tek isteinin evladna kavumak olduunu söyledi.

KARARLILIK SÜRÜYOR

HDP olumu götürüp, PKKya verdi. çocuumu HDPden istiyorum. diyen Örünç, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Örünç, birçok ailenin teslim olan çocuklarna kavutuunu hatrlatarak, tüm annelerden destek beklediklerini ifade etti.

Kardei Rahim için eylemi sürdüren aabey Mehmet Sddk çifçi de ailelerin teslim olan çocuklarna kavumasndan duyduklar mutluluu dile getirdi.

çifçi, kardeinin de teslim olmasn istediklerini belirterek, Kardeim gelene kadar buradan gitmeyeceim. Sorumlu HDPdir. HDP götürdü. sterlerse geri de getirirler ama HDP istemiyor, getirmiyor. Ölene kadar burada oturacam, gitmeyeceim. diye konutu.

9 YAINDAK çOCUUN SUçU, GÜNAHI NE?

Vatani görevi için usta birliine giderken 2015te Tuncelinin Pülümür ilçesinde teröristlerce kaçrlan olu Müslüm için ei Songül ile evlat nöbetinde olan evket Altnta, terör örgütünün 9 yandaki çocuklar bile daa kaçrdn ve bunu da halk için yaptklarn iddia ederek, insanlar aldattklarn söyledi. Olu için 6 yldr mücadele ettiini vurgulayan Altnta, herkesten destek beklediklerini dile getirerek unlar söyledi:

Bizler burada akil insanlar deiliz, planl programl hareket edemiyoruz. Duygularmza göre hareket ediyoruz. Olumu 6 yldr silah zoruyla daa kaçrmlar. Olum asker. Suçu günah nedir? Olumla beraber silah zoruyla daa kaçrlan bir dier asker Adil Kabaklnn suçu, günah ne? Hadi bunlar askerdi, kaçrdlar. Peki, 9 yandaki bir çocuun suçu nedir de kaçryorlar? Benim ve bizlerin bu konu karsnda saduyulu olmamz nasl beklerler? Kaçrlan 9 yandaki çocuk benim biyolojik olarak olum deil ama ülkemizin evlad. Ellerini vicdanlarna koysunlar. Allahtan utanp korksunlar ve bizi malzeme etmesinler. Bize bir ekilde çözüm üretsinler. Halk için savayoruz, mücadele ediyoruz, halk için varz diyorlar. Halk burada ve bizim halimiz ortada. Bize bu zulmü yapp da adna bar demeyin. nsanlar aldatmaktan vazgeçin. Yeter artk. Bizi aptal yerine koymayn. Bir buçuk yldr biz buradayz ve hala bizlere satlm diyorlar. çünkü üst akllar öyle söylüyor. Objektif baksalar bizim masum olduumuzu görüp anlayacaklar. 9 yandaki bir çocuu kaçrp götürmek hangi ideolojide var ve bunlara nasl aldanyorsunuz? Halk olarak diyorum ki; yeter artk. Allah Muhammed akna biraz da bizimle empati kurmaya çaln. Bizim doruyu söyleyebileceimizi anlamaya çaln. O zaman olaylar net bir ekilde göreceksiniz. Bizlere bu iftiralar atmaktan vazgeçsinler. Sivil toplum örgütleri ve herkesten yardm bekliyoruz. Bize destek versinler. Bu pandemi sürecinde baya yalnz kaldk. Farkl bir ekilde de olsa sesimize ses versinler. rnaktaki, Hakkarideki, zmirdeki ve Almanyadaki eylem yapan ailelere de selam gönderiyorum.

Ana Sayfaya Git