Hem eğlendi hem kazandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki ADEM'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla kursiyerler için etkinlik düzenlendi.

Haberler 09.03.2019 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrn Sur ilçesinde çeitli kurslarda eitim alan kursiyerlere yönelik 8 Mart Dünya Kadnlar Günü dolaysyla etkinlik gerçekletirildi.

Sur Kaymakamlnca Aile Destek Merkezinde (ADEM) eitim gören kursiyerlere yönelik Surun örenen ve üreten kadnlar 8 Martta bir arada temasyla tarihi On Gözlü Köprüde gerçekletirilen programda, kadnlar yaptklar ürünleri sergiledi.

Davul zurna eliinde halay çeken kadnlardan kimisi tezgahn bana geçerek cier kebab ve gözleme piirdi, kimisi de evde hazrlad tatl ve yemeklerin satn yapt.

Yerli ve yabanc ziyaretçiler için sergilendi

Sur Kaymakaml Proje Koordinatörü lknur Demirel, AA muhabirine, ADEMde çeitli dallarda eitim alan 210 kadnn, çok güzel çalmalar ortaya koyduunu söyledi.

Atölye çalmalarn 8 Mart Dünya Kadnlar Günü vesilesiyle kültürel miras olan tarihi On Gözlü Köprü üzerinde sergilemek istediklerini aktaran Demirel, Proje kapsamnda üretilen ürünler, tarihi köprüyü ziyaret eden yerli ve yabanc ziyaretçiler için sergilendi. Kendi paralarnn kazanmann tadna varmann en güzel günüdür 8 Mart. dedi.

Herkes çalmal

Gözleme yapan Birsel Gündal da hal kursuna gittiini belirterek, Hem ailemize katkda bulunuyoruz hem de eleniyoruz. Kadnlar için daha fazla i imkan sunulmasn istiyoruz. Özellikle ev kadnlara yönelik. Herkes çalmal. ifadelerini kulland.

ki çocuk annesi Yasemin Ayverdi Gülseren (34) yaklak 8 aydr, geceleri çalarak satn yapt cier kebabyla aile bütçesine katkda bulunduunu belirterek, öyle konutu:

Sur Kaymakamlnn kadnlara destek amaçl düzenledii etkinlik için geldim. Yaptm cier kebabna talep var. Müterilerden destek alyorum. Hiç yadrganmadm. Kadn eli deince daha güzel olduunu söylüyorlar. diyen Gülseren, bu ii yapmaya baladktan sonra hayatnn daha da güzelletiini anlatt.

Evde hazrlad yöresel yemeklerin satn yapan 4 çocuk annesi Nurcan Sezer ise Sur ilçesinde yaadn, kurs sayesinde sosyalletiklerini söyledi.

Kendilerine bu imkanlar salayan yetkililere teekkür eden Sezer, Baz erkekler, elerinin çalmasn istemiyor ama kadnlarn çalmas gerekiyor. Etkinlik için evde hazrladm pasta ve mercimekli köfteyi getirdim. Hem eleniyoruz hem de çocuklarmza destek oluyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git