Heryer buz pisti!

Diyarbakır'da buzlanan yol ve kaldırımlarda düşen 222 kişi hastanelik oldu.

Haberler 24.01.2022 - 03:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yetkililerin iddiasna göre son 49 yln en etkili kar yana kar yürütülen karla mücadeledeki yetersizlik, 3 günde buz pistine dönen yol ve kaldrmlar adeta birer tuzak gibi. Uzmanlar pengüen yürüyüü tavsiye ederken, kaldrm ve yoldaki buzlanmadan dolay kayarak düen 222 kii, hastanelere bavurarak tedavi altna alnd. Türk Tabipler Birlii (TTB) Merkez Konsey Üyesi, ç Hastalklar ve Tbbi Onkoloji Uzman Dr. Halis Yerlikaya, u ana kadar krklar nedeniyle 200ün üzerinde hastanelerin acillerine bavuru yaplmtr dedi.

KALDIRIM VE YOLLAR

Diyarbakr ehir merkezi ve ilçelerinde 18 Ocakta balayan kar yana kar uzmanlarn tüm uyarlarna ramen, ilgililerce yeterli hazrlklarn yaplmasndan ötürü hayat adeta felç oldu. Sal gününden buyana kent sakinleri büyük maduriyet yaama devam ediyor.

Küreme ve tuzlama çalmalarnda eksik kalnmasndan ötürü cadde ve yollarn büyük bir bölümünde buzlanma olutu, kaldrm ve yollar buz pistine dönütü. Ekiplerin kimi yerlerde yol ve kaldrmlara noktalarda tuz yerine çakl ta döktüü de görüldü.

HER YER BUZ PST GB

Bu durum trafik kazalar ve yaralanmalar da beraberinde getirdi. Yollardaki gizli buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybeden bir çok sürücü kaza yapt. Buzla kapl kaldrm ve yollarda yürümekte büyük zorluk çeken vatandalar ise düüp yaraland.

222 K DÜEREK YARALANDI

Kayganlaan yollarda düerek yaralanmalar nedeniyle 37 kii Dicle Üniversitesi Hastanesine, 185 kii ise Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine bavurdu. Trafik kazasnda yaralanan 15 kii de tedavi için Dicle Üniversitesi Hastanesine götürüldü.

200DEN FAZLA KDE KIRIK VAR

TTB Merkez Konsey Üyesi, ç Hastalklar ve Tbbi Onkoloji Uzman Dr. Halis Yerlikaya, çalma zorunluluu olanlar bata olmak üzere birçok kii dar çkyor. çou insan kendi aracyla çkamyor. Hem araçlardan kaynakl hem de yayalarn kaldrmlardan dümesi sonucu yaralanmalar çok sayda olmutur. u ana kadar 200ün üzerinde krklar nedeniyle hastanelerin acillerine bavuru yaplmtr dedi.

YENEHR BELEDYES

Buarada, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikcinin talimatlar ile vatandalarn kayma ve yaralanma gibi olumsuzluklarla karlamamas adna ilçe genelinde özellikle yaya trafiinin youn olduu bölgelerde kaldrm temizlii balatld. Belediye Bakan Beikci, kar ve buzlanma ile ilgili çalmalarn kesintisiz devam ettiini belirterek, Temizlik leri Müdürlüümüz bünyesinde oluturduumuz karla mücadele ekiplerimiz kaldrmlarda oluan buzlar krarak zorlu koullarda vatandalarmzn ulamda sorun yaamamas, kayma ve yaralanma gibi olumsuzluklarla karlalmamas adna özellikle yaya trafiinin youn olduu bölgelerde kaldrm temizliini aralksz bir ekilde sürdürmektedirler dedi.

HASTANEYE TAINANLAR

Kulp ilçesinde 4, Erganide 1 ve Hanide 1 hastann hastaneye ulatrld çalmalarda, karn kentte etkili olduu günden bu yana 98 hastann hastanelere ulamas için yollar açld.

Kent merkezinde süren çalmalarda ise ekipler, 250 kilometrelik yol anda 71 personel, 7 kar küremeli tuz serici, 2 kar küreme arac, 5 greyder, 14 kazc ve yükleyici, 2 kamyonet, 5 pikap, traktör ve 2 loder ile temizleme ve tuzlama çalmas yapt.

Buarada, Zabta ekiplerince tespit edilen yardma muhtaç ve evsizler kentteki otellere yerletirildi. Belirli noktalara köpek ve kedi mamas brakt.

400 LRA HESAPLARA

Öte yandan, Belediye Sosyal Hizmetler Daire Bakanl, k aylarnda vatandalarn ihtiyaçlarn karlamas için 12 bin 400 ihtiyaç sahibinin faydaland sosyal kart hesaplarna 400er lira yatrd.

htiyaç sahibi ailelerin hesaplarna para yatrlmasyla ilgili atlan bilgilendirme mesajnda, Vali Münir Karalolu, Kymetli hemerim, Büyükehir Belediyesi olarak hayata geçirdiimiz sosyal kart uygulamamz kapsamnda, 400 liralk destek ödememiz kartnza yüklenmitir. Hayrl ve bereketli olsun, güle güle kullann. ifadeleri kullanld.

Ana Sayfaya Git