Hevsel yangını korkuttu

Diyarbakır'daki Hevsel Bahçeleri'nin 3 noktasında anız yangını çıktı. Yangınlardan ikisi söndürülürken, biri sürüyor.

Haberler 20.09.2021 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki 7 bin yllk Hevsel Bahçelerinde yangn çkt. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangna müdahale ederken, yangna anz yaklmasnn sebep olduu örenildi. Üç ayr noktada çkan yangnlardan ikisini söndürülürken, birinin ise söndürme çalmalar devam ediyor.

HEVSELDE YANGIN

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan 7 bin yllk geçmii bulunan Diyarbakrn Hevsel Bahçelerinde bulunan anzlarn yaklmasndan dolay, dün öleden sonra yangn çkt.

Dumanlar gören vatandalarn haber vermesi üzerine olay yerine çok sayda Belediyelere ait itfaiye ekipleri sevk edildi. Ksa sürede müdahale edilen ve üç ayr noktada çkan yangnlar aaçlk alana sçramamas büyük bir çaba sarf edildi.

Üç AYRI NOKTADA çIKTI

tfaiye ekiplerinin yansra AFAD Ekipleri ile, Polis TOMAlarnn da destek verdii yangnlarda büyük bir facia önlenirken, söndürme çalmalarnda korku dolu anlar yaand. Dumanlar ehir merkezi üzerinde duman bulutu olutururken, üç ayr noktadaki yangndan ikisini söndürülürken, birinin ise söndürme çalmalar devam ediyor.

Öte yandan, anzlarn yaklmasyla çkt sanlan yangnla ilgili kapsaml soruturma balatlrken, söz konusu tarlann ilgililerinin yakalanmasna ise çalld bildirildi.

Ana Sayfaya Git