Hevsel yangını korkuttu

Diyarbakır'daki Hevsel Bahçeleri'nin 3 noktasında anız yangını çıktı. Yangınlardan ikisi söndürülürken, biri sürüyor.

Hevsel yangını korkuttu

Diyarbakır'daki 7 bin yıllık Hevsel Bahçeleri'nde yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, yangına anız yakılmasının sebep olduğu öğrenildi. Üç ayrı noktada çıkan yangınlardan ikisini söndürülürken, birinin ise söndürme çalışmaları devam ediyor.

HEVSEL'DE YANGIN

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 7 bin yıllık geçmişi bulunan Diyarbakır'ın Hevsel Bahçeleri'nde bulunan anızların yakılmasından dolayı, dün öğleden sonra yangın çıktı.

Dumanları gören vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda Belediyelere ait itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede müdahale edilen ve üç ayrı noktada çıkan yangınlar ağaçlık alana sıçramaması büyük bir çaba sarf edildi.

ÜÇ AYRI NOKTADA ÇIKTI

İtfaiye ekiplerinin yansıra AFAD Ekipleri ile, Polis TOMA'larının da destek verdiği yangınlarda büyük bir facia önlenirken, söndürme çalışmalarında korku dolu anlar yaşandı. Dumanlar şehir merkezi üzerinde duman bulutu oluştururken, üç ayrı noktadaki yangından ikisini söndürülürken, birinin ise söndürme çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, anızların yakılmasıyla çıktığı sanılan yangınla ilgili kapsamlı soruşturma başlatılırken, söz konusu tarlanın ilgililerinin yakalanmasına ise çalışıldığı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler