Hevsel'in korunması

Hevsel Bahçeleri için Ramsar'a başvuru yapılacak

Haberler 29.02.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hevsel Bahçeleri ve Dicle Vadisinin korunma altna alnmas amacyla Türkiyenin de taraf olduu uluslararas Ramsar Sözlesmesi için bavuru yaplacak.

Diyarbakrda Hevsel Korumu Platformu üyeleri, sokaa çkma yasaklar döneminde zarar gören Dünya Kültür Miras Listesindeki Diyarbakr Surlarn incelemek üzere 4 sonra yl sonra önümüzdeki Nisan aynda kente gelmesi beklenen UNESCO heyetinin gelii öncesinde basn toplants düzenledi.

Eitim Sen 1 Nolu ube binasnda düzenlenen basn toplantsnda konuan Hevsel Koruma Platformu Sözcüsü Vahap Ikl, Surdaki incelemeleri srasnda UNESCO heyetine hazrladklar bir raporu sunacaklarn belirtti.

KORUMA ALTINA ALINMASI çN BAVURU YAPACAKLAR

Platform Sözcüsü Ikl, Hevsel Bahçeleri ve Dicle Vadisinin korunmas amacyla imzaland ran kentinden ismini alan 1971 tarihli Ramsar Sözlemesi kapsamna alnmas için bavuracaklarn söyledi.

Türkiyenin taraf olduu Ramsar Sözlemesinin sulak alanlar koruma altna aldn ifade eden Ikl, Hevsel Bahçelerini korumak için önümüzdeki süreçte bir buluma düzenleyecekleri bilgisini verdi. Ikl, Hevsel Bahçelerini çocuklara miraz brakmak için kent adna sözü olan herkesi bu toplantya davet etti.

Ana Sayfaya Git