Hüdapar'dan Diyarbakır'da Kudüs için çağrı

Diyarbakır'da Mescid-i Aksa için pedal çevirdiiler. HÜDA PAR Gençlik Kolları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki göstermek amacıyla "Kudüs İçin Yola çık" sloganıyla Diyarbakır'da bisiklet turu gerçekleştirdi.

Haberler 01.08.2017 - 01:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Mescid-i Aksa için pedal çevirdiiler. HÜDA PAR Gençlik Kollar, srailin Mescid-i Aksaya yönelik ihlallerine tepki göstermek amacyla Kudüs çin Yola çk sloganyla Diyarbakrda bisiklet turu gerçekletirdi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gençlik Kollar, srailin Mescid-i Aksaya yönelik ihlallerine tepki göstermek amacyla Kudüs çin Yola çk sloganyla Diyarbakrda bisiklet turu gerçekletirdi.

Kayapnar ilçesi Lunapark önünde balayan bisiklet turu Yeniehir ilçesi Dakap önünde sona erdi. Müslüman uyuma Filistine sahip çk, Vur vur Hamas sraile vur ve Diyarbakrdan Filistine bin selam sloganlar atan bisikletçilere çevredeki vatandalar da destek verdi.

HÜDA PAR Gençlik Kollar l Bakan Yasin Dursun, bisiklet turu sonras yapt açklamada, srailin insanlarn en kutsal hakk olan ibadet özgürlüünü engellediini söyledi.

Uluslararas hukuka da smayan bu alçak giriime Müslüman ülkelerin liderleri, Müslüman halklar, insan haklar kurulular ve vicdan sahibi her insan mutlaka tepki vermelidir. ifadelerini kullanan Dursun, öyle konutu:

Filistin topraklarnda yaamak, özgürce ibadet etmek Filistin halknn en doal hakkdr ve asla engellenemez. Siyonist igal çetesi bu katliam ve engellemeleriyle haddini çoktan amtr. galci çeteye tüm Müslümanlar hep birlikte dur demelidir. Sessiz kalnan her gün siyonistleri cesaretlendirmektedir.

KUDÜS SELAHADDNLERLE GAL ALTINDAN KURTARILMALIDIR

slam ülkeleri liderlerine ihtilaflar bir kenara brakp bir araya gelmeleri ve Müslümanlara Kudüs için seferberlik çarsnda bulunan Dursun, unlar kaydetti:

Özde Filistin halk olmak üzere dünyada igal altnda bulunan her corafyaya sahip çkmaldr. Aileler evlatlarn Kudüse sahip çkmak için dourmaldr. Kudüs Selahaddinlerle igal altndan kurtarlmaldr.

Diyarbakrda balattklar bisiklet turunun belirlenen 10 ilde devam edeceini aktaran Dursun, sözlerini öyle tamamlad:

Ümmet tek vücuttur ve u anda ümmetin azalar tek tek kesilmektedir. Kesilen her aza ile Müslümanlar yok edilmeye çallyor. Burada sessiz kalmak, mazlumlar zalimlerin zulmüne terk etmenin hesab ahirette çok ar olacaktr.

Ana Sayfaya Git