Görüş Bildir

Hüdapar'dan Diyarbakır'da Kudüs için çağrı

Diyarbakır'da Mescid-i Aksa için pedal çevirdiiler. HÜDA PAR Gençlik Kolları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki göstermek amacıyla "Kudüs İçin Yola çık" sloganıyla Diyarbakır'da bisiklet turu gerçekleştirdi.

Hüdapar'dan Diyarbakır'da Kudüs için çağrı

Diyarbakır'da Mescid-i Aksa için pedal çevirdiiler. HÜDA PAR Gençlik Kolları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki göstermek amacıyla "Kudüs İçin Yola çık" sloganıyla Diyarbakır'da bisiklet turu gerçekleştirdi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gençlik Kolları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki göstermek amacıyla "Kudüs İçin Yola çık" sloganıyla Diyarbakır'da bisiklet turu gerçekleştirdi.

Kayapınar ilçesi Lunapark önünde başlayan bisiklet turu Yenişehir ilçesi Dağkapı önünde sona erdi. "Müslüman uyuma Filistin'e sahip çık", "Vur vur Hamas İsrail'e vur" ve "Diyarbakır'dan Filistin'e bin selam" sloganları atan bisikletçilere çevredeki vatandaşlar da destek verdi.

HÜDA PAR Gençlik Kolları İl Başkanı Yasin Dursun, bisiklet turu sonrası yaptığı açıklamada, İsrail'in insanların en kutsal hakkı olan ibadet özgürlüğünü engellediğini söyledi.

"Uluslararası hukuka da sığmayan bu alçak girişime Müslüman ülkelerin liderleri, Müslüman halklar, insan hakları kuruluşları ve vicdan sahibi her insan mutlaka tepki vermelidir." ifadelerini kullanan Dursun, şöyle konuştu:

"Filistin topraklarında yaşamak, özgürce ibadet etmek Filistin halkının en doğal hakkıdır ve asla engellenemez. Siyonist işgal çetesi bu katliam ve engellemeleriyle haddini çoktan aşmıştır. İşgalci çeteye tüm Müslümanlar hep birlikte dur demelidir. Sessiz kalınan her gün siyonistleri cesaretlendirmektedir."

"KUDÜS SELAHADDİNLERLE İŞGAL ALTINDAN KURTARILMALIDIR"

İslam ülkeleri liderlerine ihtilafları bir kenara bırakıp bir araya gelmeleri ve Müslümanlara Kudüs için seferberlik çağrısında bulunan Dursun, şunları kaydetti:

"Özde Filistin halkı olmak üzere dünyada işgal altında bulunan her coğrafyaya sahip çıkmalıdır. Aileler evlatlarını Kudüs'e sahip çıkmak için doğurmalıdır. Kudüs Selahaddinlerle işgal altından kurtarılmalıdır."

Diyarbakır'da başlattıkları bisiklet turunun belirlenen 10 ilde devam edeceğini aktaran Dursun, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ümmet tek vücuttur ve şu anda ümmetin azaları tek tek kesilmektedir. Kesilen her aza ile Müslümanlar yok edilmeye çalışılıyor. Burada sessiz kalmak, mazlumları zalimlerin zulmüne terk etmenin hesabı ahirette çok ağır olacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir