Husumetli aileler barıştı

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Kağıtlı Köyü'nde yaklaşık 2 yıl öne başlayan ve 2 kişinin ölmesine neden olan aile içi husumet barışla sonlandırıldı.

Haberler 11.12.2021 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Bismil lçesinde Katl Mahallesinde 2 yllar önce balayan ve iki kiinin hayatn kaybetmesine neden olan aile içi husumet son buldu.Sofya Muhtar M. irin Özbek ve Hanpazar Köyü ileri gelenlerinden Mehmet Kahramann giriimleri sonucu, Bismil Kanaat Önderleri Dernei Üyeleri ve Bismil lçe Müftüsü Ahmet Durmuun aile fertlerini bir araya getirmesiyle taraflar bara ikna oldu.

ALELER BRARAYA GELD

Barmay kabul eden Karaaslan Ailesi fertlerini, Bismil Kanaat Önderleri Dernei üyeleri H. Ali Bilmez, H. Ömer çaln, Molla Musa Klç ve Bismil lçe Müftüsü Ahmet durmu bir araya getirdi.

BARIA YEMN ETTLER

Katl Köyü Camiinde düzenlenen bar töreninde Karaaslan ailesinin fertleri salavatlar eliinde H. Ömer çalnn tuttuu Kuran Kerimin altndan geçerek yemin ettiler. Bismil lçesinde yaklak 2 yl önce arazi anlamazl nedeniyle balayan aile içi husumet nedeniyle 2 kii hayatn kaybetmiti.

Bar töreninde bir konuma yapan Bismil lçe Müftüsü Ahmet Durmu, geçmite kalan husumetlerin bir öneminin olmadn kaydetti. Durmu baba, oul ve kardeler arasnda husumet olmamaldr, bir insan bilse babas ve ya kardei bir yerde zor durumdadr onun için ölmeyi de göze alr, onun için cann da verir dedi. Program Müftü Durmuun aile fertlerine yapt tavsiye ve dualardan sonra sona erdi.

Ana Sayfaya Git