Husumetli aileler barıştı

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Kağıtlı Köyü'nde yaklaşık 2 yıl öne başlayan ve 2 kişinin ölmesine neden olan aile içi husumet barışla sonlandırıldı.

Husumetli aileler barıştı

HABER MERKEZİ

Bismil İlçesinde Kağıtlı Mahallesi’nde 2 yıllar önce başlayan ve iki kişinin hayatını kaybetmesine neden olan aile içi husumet son buldu.Sofya Muhtarı M. Şirin Özbek ve Hanpazarı Köyü ileri gelenlerinden Mehmet Kahraman'ın girişimleri sonucu, Bismil Kanaat Önderleri Derneği Üyeleri ve Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş’un aile fertlerini bir araya getirmesiyle taraflar barışa ikna oldu.

AİLELER BİRARAYA GELDİ

Barışmayı kabul eden Karaaslan Ailesi fertlerini, Bismil Kanaat Önderleri Derneği üyeleri H. Ali Bilmez, H. Ömer Çalın, Molla Musa Kılıç ve Bismil İlçe Müftüsü Ahmet durmuş bir araya getirdi.

BARIŞA YEMİN ETTİLER

Kağıtlı Köyü Camii’nde düzenlenen barış töreninde Karaaslan ailesinin fertleri salavatlar eşliğinde H. Ömer Çalın’ın tuttuğu Kur’anı Kerim’in altından geçerek yemin ettiler. Bismil İlçesinde yaklaşık 2 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan aile içi husumet nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Barış töreninde bir konuşma yapan Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, geçmişte kalan husumetlerin bir öneminin olmadığın kaydetti. Durmuş “baba, oğul ve kardeşler arasında husumet olmamalıdır, bir insan bilse babası ve ya kardeşi bir yerde zor durumdadır onun için ölmeyi de göze alır, onun için canını da verir” dedi. Program Müftü Durmuş’un aile fertlerine yaptığı tavsiye ve dualardan sonra sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz