Huzura kavuşan Lice kırsalında doğa yürüyüşü

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalı, huzurun sağlanmasıyla doğa sporları tutkunlarının rotasına girdi.

Haberler 04.09.2018 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerinin baarl operasyonlarnn ardndan huzur ortamnn tesis edildii Lice krsal, doa merakllar tarafndan adeta yeniden kefediliyor.

lçeden yaklak 15 kilometre uzaklktaki Diyarbakr-Bingöl karayolunda Abal mevkisine gelen doa yürüyüçüleri, 3 saat süren parkurda Asur Krallar I. Tiglat-Pileser ve III. Salman Nassarn egemenliklerinin nianesi olarak yaptrdklar kabartma ve çivi yaztlarnn yer ald Birkleyn Maaralarnda görsel ölene tanklk ediyor.

Yürüyüün ardndan yorulan doa sporu tutkunlar Dicle Nehrinin dou kolu olan Dibni çaynda yüzüp serinliyor.

Bölgede yürüyü yapan profesyonel dac 50 yandaki Orhan Gider, parkurun çok güzel olduunu belirterek, doa yürüyüü için tavsiye etti.

Birkleynin, Türkiyede daclk sporcusu ile doa merakllar görmesi gereken bir yer olduuna vurgu yapan Gider, bölgede üç ayr maarann olduunu aktard.

Büyük maarann 2-3 bin kiinin sabilecei büyüklüe sahip olduunu, dier maaralarn ise bir kilometre derinlie sahip olduunu vurgulayan Gider, maaralardaki sarktlarn görenleri etkilediini aktard.

Gider, parkurun güvenli olduunu vurgulayarak, Herhangi bir sknt yok, dolalmas ve görülmesi gereken bir yer. ifadelerini kulland.

- Herkesi buray görmeye davet ediyoruz

Doa sporlar merakls 56 yandaki Adnan Karahan, arkadalaryla hem bölgedeki güzellikleri görmek hem de spor yapmak için geldiklerini söyledi.

Birkleyn Maarasnn Türkiyede dolatklar dier maaralardan çok daha büyük olduunu dile getiren Karahan, yörenin tantlmas gerektiini vurgulad.

Karahan, sporcularn ve doaseverlerin son yllarda yeni parkurlara büyük ilgi gösterdiini aktararak, Birkleyn Maaralar doa sporlarna ilgi gösterenlerin çok da bilmedii bir yer. Herkesi buray görmeye davet ediyoruz. Bu parkuru yürümeleri, maaralar kefetmeleri, gelip görmeleri gerekiyor. Birkleyn Maaralar, yürüyü parkuru olarak tescil edilmesi gereken bir yer. diye konutu.

48 yandaki Hasan Hüsnü Almas da bu etkinliin fotoraf ve doa yürüyüünü gerçekletirdii ilk etkinlik olduunu belirtti.

çok farkl bir deneyim yaadn dile getiren Almas, öyle konutu:

Huzur ortamnn salanm olmas çok ayr bir anlam ifade ediyor. limizden, il dndan buraya gelen ziyaretçilerimizin aileleriyle veya bireysel olarak istedikleri etkinlikleri gerçekletirmi olmalar biz Diyarbakrllar mutlu ediyor. Bunun bu ekilde devamn temenni ediyoruz.

Ana Sayfaya Git