İçişleri Bakanlığı'ndan TESUD açıklaması

İçişleri Bakanlığı'ndan TESUD açıklaması: TESUD yöneticilerinin 104 emekli amiralin bildirisine destek olduğu, açıklamalarının bildiriyle benzerlik taşıdığı görülmüştür. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri, 5253 sayılı Dernekler Kanununun 27'nci maddesinin üçüncü fıkrası gereğince geçici bir tedbir olarak bakanlık makamının onayı ile görevden uzaklaştırılmıştır." denildi.

Haberler 21.04.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, 104 emekli amiralin açklamasn destekledii iddiasyla Türkiye Emekli Subaylar Derneinin (TESUD) yönetim kurulunun geçici bir tedbir olarak görevden alndn duyurdu. Bakanlk, makam oluru ile bu kararn alndn açklad.

104 emekli amiralin Montrö açklamasnn ardndan Milli Savunma Bakanl, TESUDun amiralleri knadn duyurmutu. Ancak TESUDdan yaplan açklamada açklamay knamadk denildi. TESUDun bu açklamasnn hemen ertesi günü çileri Bakanl müfettiler dernee giderek genel inceleme balatmt. Ayrca 16 Nisanda 6 emekli amiral ile TESUD Bakan Namk Kemal çalkann evlerinde arama yaplmt.

GÖREVDEN ALINDILAR

çileri Bakanlndan son yaplan açklamada TESUD Bakan çalkan ve yönetim kurulu üyelerinin geçici olarak görevden alnd duyuruldu. Bakanlk, TESUDun Milli Savunma Bakanln yalanlayan açklamasnn emekli amirallerin açklamasyla benzerlik gösterdiini kaydederek, unlar belirtti:

Emekli amirallerce yaynlanan bildiriye ilikin Ankara Cumhuriyet Basavclnca Türk Ceza Kanununun 316/1 maddesi kapsamnda balatlan soruturma, halen devam etmektedir. TESUD yöneticilerinin 104 emekli amiralin bildirisine destek açklamas üzerine Bakanlmzca da 8 Nisan tarihinde mülkiye müfettii ve dernekler denetçileri görevlendirilmitir. Müfetti ve denetçiler tarafndan inceleme sonras hazrlanan rapor; Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri uyarnca ve genel hükümler gereince yasal ilemlerin takdir ve ifas için Basavcla tevdi edilmitir. Ayrca dernek yönetim kurulu bakan ve dier yönetim kurulu üyeleri, Dernekler Kanununun 27nci maddesinin üçüncü fkras gereince geçici bir tedbir olarak bakanlk makamnn onay ile görevden uzaklatrlmtr.

Ana Sayfaya Git