İhmal: Bir ölü, bir yaralı!

Şikayet üzerine gözaltına alındıktan sonra serbest kalan Zülküf P., evli olduğu S.P. ve eniştesi Hüseyin Balta'yı bıcakla ağır yaraladı. Hastanede tedavi gören Balta taburcu edildiği günün akşamı evde yaşamını yitirdi. Balta'nın ailesi, "ölümün ihmalden" olduğunu iddia etti.

Haberler 07.08.2020 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

iddet uygulad S.P.nin ikayeti üzerine gözaltna alnan Zülküf P., serbest brakld gün, evli olduu S.P. ve S.P.nin enitesi Hüseyin Baltay ar yaralad. Ar yaralanan Balta kaldrld hastanede hayati tehlikesi devam ederken, taburcu edilmesi ardndan evde yaamn yitirdi. Aile, ölümün ihmaldan kaynaklandn iddia etti.

Yeniehir lçesi Dicle Kent Mahallesinde yaayan S.P. (39) isimli kadn, evli olduu Zülküf P. tarafndan 2 Austos günü kesici aletle saldr yapld. S.P.yi ar yaralayarak olay yerinden kaçmak isteyen Zülküf P.ye S.P.nin enitesi Hüseyin Balta engel olmak isteyince, onu da bçakla yaralad.

Ar yaralanan S.P., komularnn polisi ve ambulans aramas üzerine Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinin youn bakm servisine kaldrlarak, tedavi altna alnd. 3 gün youn bakmda kalan S.P. hayati tehlikeyi atlatmasnn ardndan önceki gün Göüs Cerrahi birimi servisine alnd.

HASTANE TABURCU ETT EVNDE YAAMINI YTRD

S.P.yi yaraladktan sonra evin balkonundan atlayarak kaçmak isteyen Zülküf P., S.P.nin enitesi Hüseyin Balta ile karlat. Baltay da yaralayan Zülküf P. olayn ardndan kayplara kart. Ar yaralanan Hüseyin Balta, Dicle Üniversitesi Hastanesinde youn bakm servisine alnd. Belden aa yüzde 50 felç kalabilecei belirtilen Balta, ailenin srarl çabalarna ramen önceki akam hastaneden taburcu edildi. Ambulansla evine götürülen Balta, dün sabah yaamn yitirdi.

KARAKOLDAN SERBEST BIRAKILAN ERKEK CNAYET LED

Hüseyin Baltay öldüren ve S.P.yi yaralayan Zülküf P.nin kadna yönelik iddet suçlamasyla gözaltna alnp tutuklandn söyleyen Hüseyin Baltann olu Murat Balta, babasnn ihmalden öldüünü iddia etti.

Olaylar anlatan Balta, teyzesini ar yaralayan, babasnn ölümüne neden olan Zülküf P.nin karakoldan serbest brakld gün cinayet ilediini ileri sürdü. Balta, yaananlara ilikin unlar söyledi : Teyzem S.P., son 6 aydr Zülküf Pden iddet görüyordu. ikyette bulunduk. Zaten Zülküf P. aranyordu. En son teyzeme iddet uygularken, Sizi öldüreceim, hepinizi tek tek keseceim diye tehditler savurmu. O gün Zülküf P. evdeyken polisi aradk. Polise teslim ettik. Karakolda ifadesini aldlar. Sonra polis bize uan savcla gidiyor, tutuklanr, bir daha da sizi rahatsz edemez dedi. Ayn günün gecesi serbest brakld. ki saat geçtikten sonra çocuklar polisi arayp, Babam annemi dövüyor diye tekrardan ikyette bulundu. Teyzemi ar yaralam.

Balta, babas Hüseyin Baltann olay yerinden kaçmaya çalan Zülküf P. ile karlatn, Zülküf P.nin babasn da bçakladn ifade etti. Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldrlan babasnn ameliyata alndn dile getiren Balta, 3 gün youn bakmda kalan babasnn, youn bakmdan çktktan sonra hastaneden taburcu edildiini söyledi.

Balta, Bizde taburcu edilmesini istemedik, Neden taburcu ediliyor diye sorduk Doktor kendinden o kadar emin bir ekilde durumu çok iyidir, taburcu edilmesinin hiçbir sakncas yok dedi. Sadece fizik tedavisi görmesi gerektiini söyledi. Akam eve götürdük, sabah vefat etti. Hastaneye bahekimin yanna gittik. Bakekim bize, Doktorun peinden gideceinize, bçaklayann peinden gidin dedi. Her ey hastanenin güvenlik kamerasnda kaytl. Babam ihmaller yüzünden öldü dedi.

AVUKAT: AçIK HMALKARLIK

Diyarbakr Barosu Kadn Haklar Merkezi tarafndan görevlendirilen Avukat Burcu Korkmaz, açkça ihmalkar davranlarak bir kiinin ölümüne neden olunduunu iddi etti. Korkmaz, Bunun takipçisi olacaz ifadelerini kulland. Korkmaz, öte yandan hastanede yaral olan S.P.nin de davasn takip edeceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git