İki ton esrar!

Jandarma ekiplerinin Yıldırım-7 operasyonu kapsamında yürüttüğü çalışmalarda 587 bin 704 kök kenevir ile muhtelif yaşam malzemeleri de bulundu

Haberler 28.09.2020 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinde, 1 ton 724 kilogram esrar ve 587 bin 704 kök kenevir ele geçirildi.

Valilikten yaplan açklamada, l Jandarma Komutanlnca, bölücü terör örgütü ile yasa d uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasndaki ba somut delillerle ortaya koymak, operasyon bölgesinde saklanan uyuturucu ve bunlar gizleyenleri bulmak amacyla devam eden Yldrm-7 operasyonu kapsamnda, Lice ilçesinin Birlik köyü, akan mezras, Miaran ve Klara krsalnda icrasna balanan narko terörizmle mücadele operasyonunun baaryla tamamland bildirildi.

K TON ESRAR

Operasyonda, 1 ton 184 kilogram toz, 540 kilogram kubar olmak üzere toplam 1 ton 724 kilogram esrar, 587 bin 704 kök kenevir bitkisi ile muhtelif yaam malzemelerinin ele geçirildii kaydedilen açklamada, 5 üphelinin gözaltna alnd, kenevir bitkilerinin numune alnmasnn ardndan imha edildii, ele geçirilen esrarn muhafaza altna alnd belirtildi.

Açklamada, Bölgemizde yaayan vatandalarmzn huzur ve güvenliinin salanmas maksadyla terör ve narko terörle mücadele operasyonlarna artan bir azim ve kararllkla devam edilecektir. denildi.

35 KLO ERON

Bu arada, Vann Bakale ilçesinde bir evin deposunda 35 kilo 833 gram eroin ele geçirildi.

l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, uyuturucu madde ticareti, nakli veya depolanmas faaliyetlerini yürütenlere yönelik çalmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, Narkotik Suçlarla Mücadele ubesi ile Bakale lçe Grup Amirlii ekipleri, ilçeye bal Börüpek Mahallesindeki bir evde arama yapt.

Narkotik köpei Romann da kullanld aramada, evin kömürlüündeki depoda 70 paket halinde 35 kilo 833 gram eroin bulundu.

Uyuturucuyla ilgili üphelilerin yakalanmas için çalmalar sürüyor.

Ana Sayfaya Git