Görüş Bildir

İki ton esrar!

Jandarma ekiplerinin Yıldırım-7 operasyonu kapsamında yürüttüğü çalışmalarda 587 bin 704 kök kenevir ile muhtelif yaşam malzemeleri de bulundu

İki ton esrar!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, 1 ton 724 kilogram esrar ve 587 bin 704 kök kenevir ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca, bölücü terör örgütü ile yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasındaki bağı somut delillerle ortaya koymak, operasyon bölgesinde saklanan uyuşturucu ve bunları gizleyenleri bulmak amacıyla devam eden Yıldırım-7 operasyonu kapsamında, Lice ilçesinin Birlik köyü, Şakan mezrası, Miaran ve Kılaraş kırsalında icrasına başlanan narko terörizmle mücadele operasyonunun başarıyla tamamlandığı bildirildi.

İKİ TON ESRAR

Operasyonda, 1 ton 184 kilogramı toz, 540 kilogramı kubar olmak üzere toplam 1 ton 724 kilogram esrar, 587 bin 704 kök kenevir bitkisi ile muhtelif yaşam malzemelerinin ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, 5 şüphelinin gözaltına alındığı, kenevir bitkilerinin numune alınmasının ardından imha edildiği, ele geçirilen esrarın muhafaza altına alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması maksadıyla terör ve narko terörle mücadele operasyonlarına artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir." denildi.

35 KİLO EROİN

Bu arada, Van'ın Başkale ilçesinde bir evin deposunda 35 kilo 833 gram eroin ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, uyuşturucu madde ticareti, nakli veya depolanması faaliyetlerini yürütenlere yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile Başkale İlçe Grup Amirliği ekipleri, ilçeye bağlı Böğrüpek Mahallesi'ndeki bir evde arama yaptı.

Narkotik köpeği "Roma"nın da kullanıldığı aramada, evin kömürlüğündeki depoda 70 paket halinde 35 kilo 833 gram eroin bulundu.

Uyuşturucuyla ilgili şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi