İkinci millet bahçesi geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla merkez Yenişehir ilçesindeki eski stadyum alanına kurulacak millet bahçesinin ihalesi yapıldı

Haberler 20.05.2020 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda eski stadn bulunduu alanda oluturulacak Yeniehir Millet Bahçesi ihale edildi.

KNC MLLET BAHçES

UNESCO Dünya Miras Listesine giren Hevsel Bahçeleri ile tarihi Surlarn arasnda yer alan Merkez Sur ilçesine bal 150 dönümde bir süre önce 24 milyon lira kaynakla kentin oluturulan ilk millet bahçesinden sonra imdi de Merkez Yeniehir lçesinde, ikinci Millet Bahçesi oluturulacak.

ERDOAN MÜJDESN VERMT

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla eski statlarn bulunduu alanlarn çevre ve ehircilik Bakanlnca millet bahçesine dönütürülmesi yönünde atlan admlarda sona gelindi. Yürütülen proje çalmalar sonunda, Yeniehir ilçesindeki eski stadyumun 55 dönümlük alannn Yeniehir Millet Bahçesi eklinde düzenlemesi için yürütülen çalmalarn önceki gün ihalesi yapld.

MLL BAHçEDE NELER VAR?

36 milyon 330 bin lira bedelle ihale yaplrken, Milmet Bahçesi içerisinde millet kraathanesi, kitapçlar çars, 386 araçlk otopark, 2 seyir balkonu, basketbol-voleybol sahalar, 900 metre uzunluunda bisiklet ve kou parkuru yer alacak. Ayrca park içerisinde, geri dönüüm park, sera, ahap ve çim seyir basamaklar, çok amaçl etkinlik alan, yanstma oyun ve su bitkileri havuzu, kültür ve fizik alanlarda bulunacak. Millet bahçeleriyle Diyarbakr önemli ölçüde ihtiyaç duyduu yeil alana kavumu olacak.

Ana Sayfaya Git