Görüş Bildir

İkinci millet bahçesi geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla merkez Yenişehir ilçesindeki eski stadyum alanına kurulacak millet bahçesinin ihalesi yapıldı

İkinci millet bahçesi geliyor

Diyarbakır'da eski stadın bulunduğu alanda oluşturulacak Yenişehir Millet Bahçesi ihale edildi.

İKİNCİ MİLLET BAHÇESİ

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren Hevsel Bahçeleri ile tarihi Surların arasında yer alan Merkez Sur ilçesine bağlı 150 dönümde bir süre önce 24 milyon lira kaynakla kentin oluşturulan ilk millet bahçesinden sonra şimdi de Merkez Yenişehir İlçesinde, ikinci Millet Bahçesi oluşturulacak.

ERDOĞAN MÜJDESİNİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla eski statların bulunduğu alanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca millet bahçesine dönüştürülmesi yönünde atılan adımlarda sona gelindi. Yürütülen proje çalışmaları sonunda, Yenişehir ilçesindeki eski stadyumun 55 dönümlük alanının Yenişehir Millet Bahçesi şeklinde düzenlemesi için yürütülen çalışmaların önceki gün ihalesi yapıldı.

MİLLİ BAHÇEDE NELER VAR?

36 milyon 330 bin lira bedelle ihale yapılırken, Milmet Bahçesi içerisinde millet kıraathanesi, kitapçılar çarşısı, 386 araçlık otopark, 2 seyir balkonu, basketbol-voleybol sahaları, 900 metre uzunluğunda bisiklet ve koşu parkuru yer alacak. Ayrıca park içerisinde, geri dönüşüm parkı, sera, ahşap ve çim seyir basamakları, çok amaçlı etkinlik alanı, yansıtma oyun ve su bitkileri havuzu, kültür ve fizik alanlarda bulunacak. Millet bahçeleriyle Diyarbakır önemli ölçüde ihtiyaç duyduğu yeşil alana kavuşmuş olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi