İlçelere çıkarma!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, kısıtlamaları fırsat bilerek Kocaköy ve Bismil'de incelemelerde bulundu

Haberler 01.03.2021 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, haftasonu yasaklar frsat bilerek Bismil ve Kocaköy lçelerinde incelemelerde bulundu.

BSMLDEK NCELEME

Vali Karalolu, Kaymakaml ziyaret ederek, Kaymakam Hamza Türkmenden planlanan ve devam eden projeler ile ilçenin ihtiyaçlar hakknda bilgi ald.

lçede 1420 metrekaresi kapal olmak üzere 3 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine ina edilecek kütüphaneyle ilgili olarak Karalolu, Diyarbakrn yerel mimarisine uygun olmas ve kente özgü malzemelerin kullanlmasn istedi.

Karalolu, Bismil kava ve Buday Pazar kava arasnda devam eden çalmalarn haziran ayna kadar tamamlanmas ve Bismil geçi yoluna Büyükehir Belediyesince peyzaj yaplmas talimatn verdi.

BELEDYE EK BNASI

Büyükehir Belediyesi ek hizmet binas olarak tahsis edilecek olan eski hastane binasnda da incelemelerde bulunan Karalolu, vatandalara, kadn, aile, gençlik ve spor ile kültür ve sosyal hizmetler gibi çeitli alan ve birimlerle hizmet sunacak binayla ilgili olarak çalmalarn en ksa sürede tamamlanmasn istedi.

Atk Su Artma Tesisinde incelemelerde bulunan Karalolu, günlük 12 bin 500 metreküp kapasiteyle hizmet vermesi planlanan tesisin Bismil için önemli bir adm olduunu belirtti.

Yaplan projeden Dicle Nehrinin de olumlu etkileneceini aktaran Karalolu, Dicle Nehri daha temiz akacak. dedi.

KOCAKÖYDEK YATIRIMLAR

Karalolu, ilçede kadnlara mesleki beceri kazandrmak ve toplumsal hayata katlmlarn salamak amacyla 2017 ylnda faaliyete geçen Aile Destek Merkezini ziyaret etti.

çeitli kurslarn verildii ve farkl alanlarda 373 kadnn eitim gördüü merkezde, kursiyer kadnlarla sohbet eden Karalolu, her zaman kendine güvenen ve güçlü kadnlarn olduu bir Diyarbakr elbirliiyle ina edeceklerini söyledi.

Daha sonra esnaf ziyaret eden Karalolu, yaanan salgn sürecinden olumsuz etkilenen esnafa, her zaman yanlarnda olduklarn ve desteklerinin devam edeceini belirtti.

Kaymakam Abdulkadir Umut Kasman ile görüen Karalolu, ilçede yaplan yatrmlar ve planlanan projeler ile ilçenin ihtiyaçlar hakknda bilgi ald.

Kaymakamlk ziyaretinin ardndan 1370 yllk tarihi Ulu Cami ile eyh erafettin ve eyh smetullah türbelerinde incelemelerde bulunan Karalolu, 18 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak olan içerisinde 2 çok amaçl basketbol ve voleybol sahas, tenis kortu ve 500 kiilik seyirci tribününe sahip 6 bin 600 metrekarelik sentetik çim saha ile otoparkn yer alaca spor kompleksini gezdi.

SPOR TESSLERNN YAPIMI

ncelemelerin ardndan deerlendirme toplantsna katlan Karalolu, burada yapt konumada, ilçedeki çalmalarn en ksa sürede tamamlanacan kaydetti.

lçedeki ulamla ilgili ihtiyaçlara dönük gerekli çalmalarn yaplacan ifade eden Karalolu, ilçede 10 yatakl bir ilçe entegre hastanesi olduunu ancak özellikle pazar kurulan günler için baka hastanelerden, ana branlarda uzman doktorlarn görevlendirilebileceini dile getirdi.

lçede spor tesisi ihtiyac olduuna da deinen Vali Karalolu, Büyükehir Belediyesi ve Spor Toto Tekilat arasnda 3 ilçede spor tesisi yaplmas amacyla protokol imzalandn ve bu ilçelerden birinin de Kocaköy olduunu ifade etti.

Karalolu, spor tesisi yapmyla ilgili ihalenin tamamlandn ve 6 ay içerisinde tesisin tamamlanarak gençlerin hizmetine sunulacan, ilçe merkezine 10 bin metrekarelik bir parkla ilgili ihalenin de yapldn ve Ambar mahallesinde bir mesire alanyla ilgili de ihaleye çklacan anlatt.

Konumasnda yol, alt yap ve peyzaj çalmalarndan da bahseden Karalolu, elektrik ve sudaki kayp kaçakla ilgili uyarlarda bulundu.

Ana Sayfaya Git