Görüş Bildir

İlçelere çıkarma!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, kısıtlamaları fırsat bilerek Kocaköy ve Bismil'de incelemelerde bulundu

İlçelere çıkarma!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, haftasonu yasakları fırsat bilerek Bismil ve Kocaköy İlçelerinde incelemelerde bulundu.

BİSMİL'DEKİ İNCELEME

Vali Karaloğlu, Kaymakamlığı ziyaret ederek, Kaymakam Hamza Türkmen'den planlanan ve devam eden projeler ile ilçenin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

İlçede 1420 metrekaresi kapalı olmak üzere 3 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek kütüphaneyle ilgili olarak Karaloğlu, Diyarbakır'ın yerel mimarisine uygun olması ve kente özgü malzemelerin kullanılmasını istedi.

Karaloğlu, Bismil kavşağı ve Buğday Pazarı kavşağı arasında devam eden çalışmaların haziran ayına kadar tamamlanması ve Bismil geçiş yoluna Büyükşehir Belediyesince peyzaj yapılması talimatını verdi.

BELEDİYE EK BİNASI

Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası olarak tahsis edilecek olan eski hastane binasında da incelemelerde bulunan Karaloğlu, vatandaşlara, kadın, aile, gençlik ve spor ile kültür ve sosyal hizmetler gibi çeşitli alan ve birimlerle hizmet sunacak binayla ilgili olarak çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasını istedi.

Atık Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulunan Karaloğlu, günlük 12 bin 500 metreküp kapasiteyle hizmet vermesi planlanan tesisin Bismil için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Yapılan projeden Dicle Nehri'nin de olumlu etkileneceğini aktaran Karaloğlu, "Dicle Nehri daha temiz akacak." dedi.

KOCAKÖY'DEKİ YATIRIMLAR

Karaloğlu, ilçede kadınlara mesleki beceri kazandırmak ve toplumsal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla 2017 yılında faaliyete geçen Aile Destek Merkezini ziyaret etti.

Çeşitli kursların verildiği ve farklı alanlarda 373 kadının eğitim gördüğü merkezde, kursiyer kadınlarla sohbet eden Karaloğlu, her zaman kendine güvenen ve güçlü kadınların olduğu bir Diyarbakır’ı elbirliğiyle inşa edeceklerini söyledi.

Daha sonra esnafı ziyaret eden Karaloğlu, yaşanan salgın sürecinden olumsuz etkilenen esnafa, her zaman yanlarında olduklarını ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Kaymakam Abdulkadir Umut Kasman ile görüşen Karaloğlu, ilçede yapılan yatırımlar ve planlanan projeler ile ilçenin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından 1370 yıllık tarihi Ulu Cami ile Şeyh Şerafettin ve Şeyh İsmetullah türbelerinde incelemelerde bulunan Karaloğlu, 18 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak olan içerisinde 2 çok amaçlı basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu ve 500 kişilik seyirci tribününe sahip 6 bin 600 metrekarelik sentetik çim saha ile otoparkın yer alacağı spor kompleksini gezdi.

SPOR TESİSLERİNİN YAPIMI

İncelemelerin ardından değerlendirme toplantısına katılan Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, ilçedeki çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

İlçedeki ulaşımla ilgili ihtiyaçlara dönük gerekli çalışmaların yapılacağını ifade eden Karaloğlu, ilçede 10 yataklı bir ilçe entegre hastanesi olduğunu ancak özellikle pazar kurulan günler için başka hastanelerden, ana branşlarda uzman doktorların görevlendirilebileceğini dile getirdi.

İlçede spor tesisi ihtiyacı olduğuna da değinen Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi ve Spor Toto Teşkilatı arasında 3 ilçede spor tesisi yapılması amacıyla protokol imzalandığını ve bu ilçelerden birinin de Kocaköy olduğunu ifade etti.

Karaloğlu, spor tesisi yapımıyla ilgili ihalenin tamamlandığını ve 6 ay içerisinde tesisin tamamlanarak gençlerin hizmetine sunulacağını, ilçe merkezine 10 bin metrekarelik bir parkla ilgili ihalenin de yapıldığını ve Ambar mahallesinde bir mesire alanıyla ilgili de ihaleye çıkılacağını anlattı.

Konuşmasında yol, alt yapı ve peyzaj çalışmalarından da bahseden Karaloğlu, elektrik ve sudaki kayıp kaçakla ilgili uyarılarda bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi