İnsanlarımıza dokunacağız!

Vali Güzeloğlu, "Hedefimiz sosyal ve ekonomik kalkınmada yeni bir dönem başlatmak olacak, insanımıza dokunarak, onlarla buluşarak, yöneten ve yönetilen devlet ve millet ilişkisini güven temelinde buluşturacağız" dedi.

Haberler 01.07.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocaeli Valiliinden Diyarbakr Valilii görevine atanan Hasan Basri Güzelolu, terörle mücadelenin tüm boyutlaryla devam edeceini belirterek, Diyarbakr ve bu ülkenin terör tehdidi ortadan kalkana kadar, bu unsur tamamen yok olana kadar güvenlik güçlerimizin, silahl kuvetlerimizin, korucularmzn ve halkmzn bu mücadelesi karallkla devam edecek dedi.

HAVAALANINDA KARILAMA

Valilik Kararnamesiyle Kocaeli Valiliinden Diyarbakr Valiliine atanan Vali Hasan Basri Güzelolu ei Aye Güzelolu ile birlikte dün sabah saat 11.00de Diyarbakra geldi. Vali Güzelolunu havalimannda Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, kamu kurum müdürleri ve AK Parti l Tekilat karlad. Havalimannda kendisini karlayanlara teekkür eden Vali Güzelolu, burada gazetecilere açklama yapt. Diyarbakr Valisi olarak, kentte olmaktan mutluluk duyduunu söyleyen Vali Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakrn medeniyet geçmiinin kadim kenti, kültürün çok önemli bir merkezi ve inanç dünyasnn sahabeler ehri olduunu belirterek, öyle konutu:

TÜRKYENN MÜHRÜ VE KALB

Sayn Cumhurbakanmzn ifadesiyle Diyarbakr Türkiyenin mührü ve kalbidir. Diyarbakra hizmet etmek büyük bir mesuliyet, onur ve ereftir. nallah bu andan itibaren Diyarbakra hizmet etme onurunu heyecann ve bu noktadaki gayretini çok içten hissederek Diyarbakr daha iyiye daha güzele ve daha gelimi kent gerçeine tamaya gayret edeceiz. O noktada en büyük yardmcmz da Diyarbakrl hemerilerimiz olacak, görev süremiz boyunca Diyarbakrn her kiisine her meselesine ve her kesimine dokunarak dertlerini, dertlerimiz, sevinçlerini sevinçlerimiz kabul ederek hizmet etmeye gayret edeceiz. üphesiz terörle mücadelenin kesin, kararl ve her açdan tüm boyutlaryla sürdürülmesi devam edecek. Diyarbakr ve bu ülkenin terör tehdidi ortadan kalkana kadar, bu unsur tamamen yok olana kadar güvenlik güçlerimizin, silahl kuvetlerimizin, korucularmzn ve halkmzn bu mücadelesi karallkla devam edecek. Bunun yan sra önceliimiz sosyal ve ekonomik kalknmada yeni bir dönem balatmak olacak, insanmza dokunarak, onlarla buluarak gönül köprüleri kurarak yöneten ve yönetilen devlet ve millet ilikisinin güven temelinde inallah daha güzele tamaya gayret edeceiz. Ekonomik kalknmada Diyarbakrn büyük bir birikimi müthi bir potansiyeli var. Bölgenin ve yakn corafyasnn merkezi olan bu kadim kentte ekonomik alt yapy üphesiz i ve istihdam, üretim temelinde yeni bak ele alacaz.

KOCAELDEN SELAM GETRDM

Yaklak 3 yl Kocaeli Valilii yaptn belirten Vali Güzelolu, Sizlere Kocaelinin selamlarn getirirken, tüm Diyarbakra ayn zamanda oradaki bütün dostluklarmz ekonomik, ticari üretim yapan organize sanayi bölgelerimizi bu anlamda Diyarbakrn potansiyeline katk koyabilecek bütün ekonomik paydalarmzn da bu uurdaki gayretini, niyetini ve üphesiz bu noktadaki isteklerini getirdik. Bizim amacmz ve çabamz ekonomik kalknmada üretim ve istihdam temelinde Diyarbakrn kalknmasna bu balantlarn bu dokunularn mümkün olduu kadar azami olmasn salamaktr. Hedefimiz insanmzn mutluluu, huzur ve güven ve teminin tesis edilmesidir. Her açdan Diyarbakr bunu hak etmektedir.. Biz bu çaba ve ura içerisinde olacaz dedi.

ULU CAMDE CUMA NAMAZI KILDI

Daha sonra merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camide cuma namazn klan Güzelolu, vatandalarla selamlaarak sorunlarn dinledi. Cami çknda konuan Vali Güzelolu, ilk görev gününde slamn 5inci Harem-i erifi olan tarihi Ulu Camide cuma namaz klmann ve vatandalarla bulumann mutluluunu yaadn ifade etti.

NAMAZ SONRASI MAKAMINA GEçT

Valilik önünde 7. Kolordu Komutan Korgenaral Ali Sivri, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Bölge Jandarma Komutan Tugeneral Musa çitil, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, siyasi parti temsilcileri ve kamu kurum müdürleri tarafndan karlanan Güzelolu, daha sonra makamna geçti.

Güzelolu, burada yapt açklamada, görevinin ülkeye, Diyarbakra ve vatandalara hayrl olmas temennisinde bulundu. Diyarbakr Valiliinin öneminin büyük olduunu kaydeden Güzelolu, Diyarbakrn medeniyet geçmiinin kadim bir kenti olduunu belirtti. Diyarbakr anlamak, yaamak ve kavramak gerektiini ifade eden Güzelolu, öyle konutu:

Diyarbakr Türkiyenin mührü ve kalbidir. Böylesi onurlu ve sorumlu bir görevde vali olarak hizmet etmenin heyecann ve sorumluluunu hissediyorum. nsanmza hizmet etmek, onlarla bulumak, devlet-millet kaynama ve bulumasnda inallah el birliiyle güzel köprüler kurmak arzusundayz. Diyarbakr bu anlamda her eyi hak eden, potansiyeli, derinlii, birikimi ve zenginlikleriyle bunu salayabilecek bir büyüklüün addr. Kararl ve kesin bir ekilde süren terörle mücadelenin yannda Diyarbakrmza sosyal ve ekonomik anlamda inallah yeni bir dönemi el, güç ve gönül birliiyle ina edeceiz.

GELMES VE KALKINMASI çN

Vali Güzelolu, Diyarbakrn gelime ve kalknmasnda sosyal ve ekonomik anlamda daha büyük hedeflere ulamasnda çok özel bir çalma yapacaklarn dile getirdi. Güzelolu, önceki görev yeri olan Kocaelinin Türkiyeye ekonomik ve sosyal anlamda çok büyük katklar sunan bir il olduunu aktard. Güzelolu, Kocaelinin Türkiyenin en yüksek oranda sanayileen ili olduunu anmsatt. Kentte her düzeydeki sanayi ve imalatn daha iyi gitmesi i, üretim ve istihdam temelli bir perspektifin ina edilmesine katk sunacaklarn kaydeden Güzelolu, Diyarbakrllarn hizmetinde olduunu, bununla onur duyduunu anlatt.

Güzelolu, Her köesine, kiisine, meselesine dokunarak gönülden gönüle bu anlamda bir scak devlet ve millet ba kurarak beklentileri karlamak, tüm kamu yönetimini, atanm seçilmi tüm alandaki kadrolaryla Diyarbakr insanmzn geleceini bugünden daha güzel yapmak adna özel bir çalma, çaba ve heyecann içinde olacaz. ifadelerini kulland. Öte yandan, Vali Güzelolu Özel Harekat ube Müdürlüünü ziyaret etti. Burada, Güzelolunun göreve balamas nedeniyle kurban kesildi.

Ana Sayfaya Git