İnsanlarımıza dokunacağız!

Vali Güzeloğlu, "Hedefimiz sosyal ve ekonomik kalkınmada yeni bir dönem başlatmak olacak, insanımıza dokunarak, onlarla buluşarak, yöneten ve yönetilen devlet ve millet ilişkisini güven temelinde buluşturacağız" dedi.

İnsanlarımıza dokunacağız!

Kocaeli Valiliğinden Diyarbakır Valiliği görevine atanan Hasan Basri Güzeloğlu, terörle mücadelenin tüm boyutlarıyla devam edeceğini belirterek, "Diyarbakır ve bu ülkenin terör tehdidi ortadan kalkana kadar, bu unsur tamamen yok olana kadar güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvetlerimizin, korucularımızın ve halkımızın bu mücadelesi karalılıkla devam edecek" dedi.

HAVAALANINDA KARŞILAMA

Valilik Kararnamesiyle Kocaeli Valiliğinden Diyarbakır Valiliğine atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte dün sabah saat 11.00'de Diyarbakır'a geldi. Vali Güzeloğlu'nu havalimanında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, kamu kurum müdürleri ve AK Parti İl Teşkilatı karşıladı. Havalimanında kendisini karşılayanlara teşekkür eden Vali Güzeloğlu, burada gazetecilere açıklama yaptı. Diyarbakır Valisi olarak, kentte olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'ın medeniyet geçmişinin kadim kenti, kültürün çok önemli bir merkezi ve inanç dünyasının sahabeler şehri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

TÜRKİYENİN MÜHRÜ VE KALBİ

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle Diyarbakır Türkiye'nin mührü ve kalbidir. Diyarbakır'a hizmet etmek büyük bir mesuliyet, onur ve şereftir. İnşallah bu andan itibaren Diyarbakır'a hizmet etme onurunu heyecanını  ve bu noktadaki gayretini çok içten hissederek Diyarbakır'ı daha iyiye daha güzele ve daha gelişmiş kent gerçeğine taşımaya gayret edeceğiz. O noktada en büyük yardımcımız da Diyarbakırlı hemşerilerimiz olacak, görev süremiz boyunca Diyarbakır'ın her kişisine her meselesine ve her kesimine dokunarak dertlerini, dertlerimiz, sevinçlerini sevinçlerimiz kabul ederek hizmet etmeye gayret edeceğiz. Şüphesiz terörle mücadelenin kesin, kararlı ve her açıdan tüm boyutlarıyla sürdürülmesi devam edecek. Diyarbakır ve bu ülkenin terör tehdidi ortadan kalkana kadar, bu unsur tamamen yok olana kadar güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvetlerimizin, korucularımızın ve halkımızın bu mücadelesi karalılıkla devam edecek. Bunun yanı sıra  önceliğimiz sosyal ve ekonomik kalkınmada yeni bir dönem başlatmak olacak, insanımıza dokunarak, onlarla buluşarak  gönül köprüleri kurarak yöneten ve yönetilen devlet ve millet ilişkisinin güven temelinde inşallah daha güzele taşımaya gayret edeceğiz. Ekonomik kalkınmada Diyarbakır'ın büyük bir birikimi müthiş bir potansiyeli var. Bölgenin ve yakın coğrafyasının merkezi  olan bu kadim kentte ekonomik alt yapıyı şüphesiz iş ve istihdam, üretim temelinde yeni bakış ele alacağız."

KOCAELİ'DEN SELAM GETİRDİM

Yaklaşık 3 yıl Kocaeli Valiliği yaptığını belirten Vali Güzeloğlu, "Sizlere Kocaeli'nin selamlarını getirirken, tüm Diyarbakır'a aynı zamanda oradaki bütün dostluklarımızı ekonomik, ticari üretim yapan organize sanayi bölgelerimizi bu anlamda Diyarbakır'ın potansiyeline katkı koyabilecek bütün ekonomik paydaşlarımızın da bu uğurdaki gayretini, niyetini ve şüphesiz bu noktadaki isteklerini getirdik. Bizim amacımız ve çabamız ekonomik kalkınmada üretim ve istihdam temelinde Diyarbakır'ın kalkınmasına bu bağlantıların bu dokunuşların mümkün olduğu kadar azami olmasını sağlamaktır. Hedefimiz insanımızın mutluluğu, huzur ve güven  ve teminin tesis edilmesidir. Her açıdan Diyarbakır bunu  hak etmektedir.. Biz bu çaba ve uğraş içerisinde olacağız" dedi.

ULU CAMİDE CUMA NAMAZI KILDI

Daha sonra merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de cuma namazını kılan Güzeloğlu, vatandaşlarla selamlaşarak sorunlarını dinledi.  Cami çıkışında konuşan Vali Güzeloğlu, ilk görev gününde İslam'ın 5'inci Harem-i Şerifi olan tarihi Ulu Cami'de cuma namazı kılmanın ve vatandaşlarla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

NAMAZ SONRASI MAKAMINA GEÇTİ

Valilik önünde 7. Kolordu Komutanı Korgenaral Ali Sivri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, siyasi parti temsilcileri ve kamu kurum müdürleri tarafından karşılanan Güzeloğlu, daha sonra makamına geçti.

Güzeloğlu, burada yaptığı açıklamada, görevinin ülkeye, Diyarbakır'a ve vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.  Diyarbakır Valiliğinin öneminin büyük olduğunu kaydeden Güzeloğlu, Diyarbakır'ın medeniyet geçmişinin kadim bir kenti olduğunu belirtti.  Diyarbakır'ı anlamak, yaşamak ve kavramak gerektiğini ifade eden Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Diyarbakır Türkiye'nin mührü ve kalbidir. Böylesi onurlu ve sorumlu bir görevde vali olarak hizmet etmenin heyecanını ve sorumluluğunu hissediyorum. İnsanımıza hizmet etmek, onlarla buluşmak, devlet-millet kaynaşma ve buluşmasında inşallah el birliğiyle güzel köprüler kurmak arzusundayız. Diyarbakır bu anlamda her şeyi hak eden, potansiyeli, derinliği, birikimi ve zenginlikleriyle bunu sağlayabilecek bir büyüklüğün adıdır. Kararlı ve kesin bir şekilde süren terörle mücadelenin yanında Diyarbakırımıza sosyal ve ekonomik anlamda inşallah yeni bir dönemi el, güç ve gönül birliğiyle inşa edeceğiz."

GELİŞMESİ VE KALKINMASI İÇİN

Vali Güzeloğlu, Diyarbakır'ın gelişme ve kalkınmasında sosyal ve ekonomik anlamda daha büyük hedeflere ulaşmasında çok özel bir çalışma yapacaklarını dile getirdi. Güzeloğlu, önceki görev yeri olan Kocaeli'nin Türkiye'ye ekonomik ve sosyal anlamda çok büyük katkılar sunan bir il olduğunu aktardı. Güzeloğlu, Kocaeli'nin Türkiye'nin en yüksek oranda sanayileşen ili olduğunu anımsattı. Kentte her düzeydeki sanayi ve imalatın daha iyi gitmesi iş, üretim ve istihdam temelli bir perspektifin inşa edilmesine katkı sunacaklarını kaydeden Güzeloğlu, Diyarbakırlıların hizmetinde olduğunu, bununla onur duyduğunu anlattı.

Güzeloğlu, "Her köşesine, kişisine, meselesine dokunarak gönülden gönüle bu anlamda bir sıcak devlet ve millet bağı kurarak beklentileri karşılamak, tüm kamu yönetimini, atanmış seçilmiş tüm alandaki kadrolarıyla Diyarbakır insanımızın geleceğini bugünden daha güzel yapmak adına özel bir çalışma, çaba ve heyecanın içinde olacağız." ifadelerini kullandı. Öte yandan, Vali Güzeloğlu Özel Harekat Şube Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada, Güzeloğlu'nun göreve başlaması nedeniyle kurban kesildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz