İntiharlar araştırılsın

Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı, şüpheli kadın ölümlerinin “intihar” denilerek olayın üstünün kapatıldığına dikkati çekerek, ölümlerin araştırılmasını istedi.

Haberler 11.12.2021 - 01:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr iddetle Mücadele A, artan üpheli kadn ölümlerine ilikin yazl açklama yapt.

Türkiye genelinde, üpheli bir ekilde yaamn yitiren kadnlarn, yaanan kadn cinayeti saylaryla ayn düzeyde olduunun ifade edildii açklamada, iktidara yakn medyann intihar olarak servis ettii birçok ölümün de intihara sürüklenme olduunu vurgulad.

GERçEKLER AçIA çIKARILMALI

Yaanan üpheli ölümlerin adli süreçlerinde, gerekli üphe ve hassasiyetin gösterilmediinin ve olaylara intihar denilerek dosyalarn hzlca kapatlmak istendiinin vurguland açklamada, Yaam hakkn korumak ve suç ortaya çktktan sonra etkin soruturma yürütmek devletin birincil yükümlülüklerindendir. denildi.

ÜPHEL ÖLÜMLER

Açklamann devamnda Diyarbakr ve Bingölde son aylarda artan üpheli kadn ölümlerinden birkaçna yer verildi:

* Diyarbakr-Siverek karayolu üzerinde durdurulan araçta bir kadn üpheli olarak öldürülmü ekilde bulunmu ve yannda bulunan boanm olduu erkein intihar etti eklinde beyanlar olmutur.

* Diyarbakr merkezde Berfin Klavuz isimli kiinin intihar ettii belirtilmi ancak yaptmz aratrmada intihara sürüklendii bilgisine ulalmtr.

* Bingöl merkezde Kredi Yurtlar Kurumuna bal Pir Ali Kz Örenci Yurdunda ifanur isimli bir kadn örenci üpheli ekilde yaamn yitirmi ve soruturma intihar olarak yürütülmektedir.

* Diyarbakr merkezde bir erkek ailesine dönük silahl saldrda bulunmu ve bir çocuunu katletmi, ei ve dier çocuklarn ar yaralamtr.

çileri Bakanl, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl ve Diyarbakr Valilii ve Bingöl Valiliinden açklama beklediklerini belirten iddetle Mücadele A, açklamada son olarak, Meydana gelen bu üpheli ölümlere ilikin soruturma süreçlerini takip edeceimizi ve bu hususlarn aydnla kavumas için gerekli aratrmay titizlikle sürdürdüümüzü kamuoyu ile paylayoruz ifadelerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git